Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Nakon pet godina otvorena Letnja pozornica u Novom Pazaru

Letnja pozornica, postavljena na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave, svečano je otvorena, pet godina nakon što je prvi put najavljena njena izgradnja.

Izvor: radiostoplus.com Novi Pazar
Podeli
Foto: Shutterstock/TanitaKo
Foto: Shutterstock/TanitaKo

Direktor Turističke organizacije Novog Pazara Dejan Belojica kazao je da su otvaranjem Letnje pozornice grad i umetnici dobili novi prostor gde se mogu izvoditi različiti performansi, od koncerata i pozorišnih predstava do književnih večeri.

On je dodao i da se radovi na rekonstrukciji Kule motrilje “privode kraju” i najavio rekonstrukcije Kule džephane i Bezistana (južnog bastiona) tokom leta.

Izgradnja Letnje pozornice na zapadnom bastionu Novopazarske tvrđave najavljena je krajem 2016. godine, uz obećanje da će biti otvorena na leto sledeće godine, ali je nekoliko tendera propalo, uglavnom zbog toga što su zainteresovane kompanije tražile znatno više novca nego što je bila procenjena vrednost radova.

Nakon promene prvobitnog projekta, u oktobru prošle godine raspisan je novi tender, vredan 12,5 miliona dinara, koji je uspešno realizovan.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ensar Škrijelj rekao je da je otvaranje Letnje pozornice samo nastavak projekata koji su realizovani ili su u planu.

"Za mesec dana otvaramo potpuno rekonstruisanu i rehabilitizovanu Kulu motrilju sa gradskom česmom", kazao je Škrijelj.

Projekat izgradnje Letnje pozornice finansiralo je Ministarstvo trgovine i telekomunikacija, piše Radio sto plus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.