Novi Pazar - Društvo - B92 Lokal

Drama u autobusu: Jedan potez vozača sprečio katastrofu

Prava drama odigrala se u autobusu koji saobraća na relaciji Novi Pazar - Beograd, kada je vozaču Fahrudinu P. (59) pozlilo, ali je na svu sreću brzom reakcijom njegov život spašen. Presudan je bio jedan Fahrudinov potez.

Izvor: RINA Novi Pazar
Podeli
Foto: Shutterstock/sondem
Foto: Shutterstock/sondem

"Prilikom ulaska u Gornji Milanovac Fahrudin je osetio bol u grudima i odlučio da ipak stane kod Bolnice kako bi proverio o čemu se radi. Imao je sreću da se u smeni nalaze dva iskusna kardiologa, dr Radisav Milivojević i dr Zoran Koprivica, koji su odmah reagovali i ustanovili da mu je pukla torakarna (srčana) aorta, kaže za RINU kardiolog Zoran Koprivica.

Nakon uspostavljene dijagnoze usledila je trka sa vremenom, a bilo je, kako kažu lekari, pitanje života i smrti.

"Sve što smo bili u stanju da učinimo smo odmah preduzeli. Onda smo nazvali Dedinje i u rekordnom vremenu prebačen je uz pratnju lekara anesteziologa Krsta Arsovića u operacioni blok. Operisan je, ugrađen mu je graft i nadamo se najboljem, verujemo da mu je život spašen. Informacije od jutros su da se probudio iz anestezije", dodaje dr Koprivica.

Doktor dodaje da je Fahrudinov potez da stane i zatraži lekarsku pomoć, bio najodgovorniji mogući. Jer tako nije spasio samo svoj život, već i živote svojih putnika. Da je nastavio sa vožnjom svi bi bili izloženi opasnosti.

"Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je nastavio sa vožnjom, pucanje aorte je opasno po život. Tu smrt nastupa skoro trenutno. Čovek je bio za volanom autobusa koji je imao pedesetak putnika. Na magistrali je to uvek kobno. Imao je sreće i dobro je postupio što je stao", rekao je kardiolog Radisav Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.