Leskovac - Sport - B92 Lokal

Otvorena sva tri stadiona u Srbiji: Najavljena izgradnja novih

Otvorena su sva tri novoizgrađna stadiona u Srbiji, a to su stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru. Izgrađeni su po visokim standardima koji ove objekte svrstava u kategoriju "četiri" po kriterijumima UEFA.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Izgradnja Gradskog stadiona "Dubočica" u Leskovcu završena je u proleće 2023. godine, a novi stadion sastoji se od četiri tribine ukupnog kapaciteta 8.136 mesta.

U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, a stadion može da služi za pripremu reprezentacije i klubova, jer će pored terena imati i dodatnu salu za treninge sportista, utakmice mlađih reprezentacija, kao i B selekcije.

Naime, u nedelju je fudbalska reprezentacija Srbije imala priliku da na ovom stadionu odigra i pobedi na odlučujućem meču za plasman na Evropsko prvenstvo 2024, a tom prilikom na stadionu "Dubočica" prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Posle 24 godine, srpska zastava će se vijoriti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!", napisao je Vučić na svom Instagram proflu.

Otvoren novi stadion u Loznici

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ nr

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom prethodnog vikenda obišao i novoizgrađeni stadion "Lagator" u Loznici.

Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra, a može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Vučić je tokom obilaska rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA.

"UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su sva tri nova stadiona u Srbiji - loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA", istakao je Vučić.

I Zaječar dobio novi stadion

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Predsednik Srbije , Aleksandar Vučić obišao je u nedelju i novoizgrađeni stadion "Kraljevica" u Zaječaru.

Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Najavljena izgradnja novih stadiona

Vučić je prilikom obilaska stadiona u Loznici, najavio i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu.

Kako je rekao, u novi Čair trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.