Leskovac - Hronika - B92 Lokal

Četrnaestogodišnjak obesio psa; Evo šta je naveo kao razlog

Dečak (14) iz sela Vlase kod Leskovac prijavljen je policiji jer je obesio uličnog psa, potvrdio je dugogodišnji zaštitar životinja iz Lebana Goran Momčilović.

Izvor: Blic/Informer Leskovac
Podeli
Editorial credit: Photo Kurjak / Shutterstock.com
Editorial credit: Photo Kurjak / Shutterstock.com

Odmah je alarmirano udruženja za zaštitu životinja “Dobrobit” iz Lebana i “Pit” iz Niša, koji su slučaj prijavili policiji, navodi Blic.

Kako saznaje ovaj medij, dečak je na saslušanju u policiji priznao da je ubio psa, kao i još četiri životinje u proteklih godinu dana.

"Upitan zašto je to uradio, kazao je zato što pas ima šugu. Zapravo, nesrećnoj životinji je sa kože opalo malo dlake jer imao demodeks. Stravično je to da je dečak priznao da je ubio još četiri psa u proteklih godinu dana. Za prethodnog mu je izgovor bio da mu je jurio kokoške, pa da je to morao da uradi", tvrdi Momčilović.

Nezvanično saznaje pomenuti medij da je slučaj prosleđen Višem javnom tužilaštvu Leskovac na dalje postupanje.

"Deca vam rastu u ubice"

Na društvenim mrežama osvanuo je i snimak obešenog psa u dvorištu, te je Udruženje "PIT" iz Niša prokomentarisalo stravičnu objavu.

"Nije bitno da li je dete romske, srpske ili druge nacionalnosti bitno je da prepoznamo tu psihopatsku crtu kod deteta što kasnije dovodi do monstruoznih ubistava. Ovaj dečak sa svojih 14 godina obesio je pet pasa ove godine. Priznao je zločin a mi se sve vise nalazimo u svetu monstruma i ludaka. Protiv maloletnika biće podneta krivična prijava, drugog psa je dobrovoljno predao, pas će biti veterinarski zbrinut i na sigurnom a telo obešenog psa predato veterinarskom institutu. Zaista jeziv prizor. Roditelji, bavite se decom a ne da vam deca rastu u ubice!!!". jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.