Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

Zvanično počeli radovi na rekonstrukciji puta prema Vučju, od Leskovca do Strojkovca

Danas je ozvaničen početak radova na rekonstrukciji dela puta u pravcu Vučja, što je projekat na koji se čekalo nekoliko decenija.

Izvor: rešetka.rs Leskovac
Podeli
Foto: Depositphotos/wabeno
Foto: Depositphotos/wabeno

Ova frekventna saobraćajnica se na lokaciji kod Hemijske škole „Božidar Đorđević Kukar" uveliko priprema za rekonstrukciju deonice do sela Strojkovce u dužini od 9 kilometara, prenosi Rešetka.

"Budući da se radi o kompleksnim radovima i velikoj kilometraži, radovi koji su danas otpočeli predstavljaju prvu fazu ovog kompleksnog projekta i za njih će biti izdvojeno 282 miliona dinara”, rečeno je danas.

Kada svi radovi budu gotovi, kako je istakao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, dobićemo još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom i bezbednim trotoarima.

"Ova investicija je veoma važna za naš grad i sve stanovnike koji koriste ovu frekventnu saobraćajnicu. Siguran sam da će nakon završetka radova mnogi biti zadovoljni što će se nakon više decenija zanemarivanja i propadanja saobraćajnice i kretanja po kocki kretati po novom asfaltu što će pored lakšeg odvijanja, doprineti i povećanju bezbednosti saobraćaja. Uspeli smo da se u kratkom vremenskom periodu izborimo da krenu radovi ovog puta u dužini od 9 kilometara i planirano je da sve završi do sredine iduće godine, sve ostalo nas tek očekuje, i kao što smo uspeli da obezbedimo sredstva za puteve o kojima sam maločas govorio, siguran sam da ćemo uspeti da izgradimo i biciklističke staze ali i drugu deonicu do samog Vučja”, kazao je on.

Kako je istakao direktor JP „Urbanizam i izgradnja" Novica Nikolić, ovaj put od Leskovca do Strojkovca je suženog gabarita i sa dotrajalom kolovoznom konstrukcijom, a na većem delu ovog puta je kamena kocka.

"Zbog povećanja bezbednosti saobraćaja počeli su radovi koji će se izvoditi, najpre, od Hemijske škole do SRC Dubočica, tu se radi demontaža odnosno skidanje i zamena ivičnjaka, demontaža trotoara i izgradiće se novi trotoari, a na kolovozu će se uraditi rehabilitacija, skidanje završnog sloja i ugradnja novog sloja asfalta”, objasnio je Nikolić.

Objasio je da će se od SRC Dubočica pa do Strojkovca uraditi najpre skidanje kocke i proširenje kolovoza sa pet na šest metara sa izgradnjom svih tampona, novom kolovoznom konstrukcijom i na kraju desiće se asfaltiranje u dva sloja, sve sa ciljem povećanja bezbednosti saobraćaja na ovom vrlo bitnom putu za grad Leskovac i za sve koji žive u okolini Vučja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.