Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

Najavljen tender za rekonstrukciju Dečjeg dispanzera u Leskovcu

Iako se već godinama unazad najavljuje rekonstrukcija zgrade Dečjeg dispanzera u Leskovcu, po rečima načelnika Odeljenja za javne nabavke Zorana Novakovića, očekuje se da u narednim danima Ministarstvo za javna ulaganja odobri saglasnost za pokretanje nabavke.

Izvor: eKapija Leskovac
Podeli
Foto: Shutterstock/Lifestyle Travel Photo
Foto: Shutterstock/Lifestyle Travel Photo

Vrednost radova procenjena je na 650 miliona dinara, a u tekućoj godini očekuje se i završetak projekta kanalizacione mreže za 16 naseljenih mesta, što će koštati 2,5 milijarde dinara.

Tokom 2022. godine Odeljenje za javne nabavke je sprovelo 132 nabavke, dok se, kako je najavljeno, očekuje da taj broj u ovoj godini bude poprilično uvećan. Među najvažnijim projektima koji moraju da prođu prethodnu proceduru kako bi radovi mogli da počnu, nalazi se i Dečiji dispanzer.

Iako se njegova rekonstrukcija i dogradnja čeka već godinama, iz Odeljenja za javne nabavke očekuju da tokom nedelje dobiju saglasnost resornog ministarstva za pokretanje projekta vrednog 650 miliona dinara.

"Ono što znam da Kancelarija za javna ulaganja radi konkursnu dokumentaciju, skoro je završen predračun i projekat. Rekonstrukcija cele zgrade će biti rađena, bila je najavljena i dogradnja, nisam siguran da li je taj projekat važeći, ali se nadamo da ćemo do kraja nedelje dobiti saglasnost i da možemo da krenemo u realizaciju", rekao je Novaković.

Da se rekonstrukcija Dečijeg dispanzera dugo čeka priznao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je, kao problem zašto to do sada nije urađeno, istakao činjenicu da je neophodno naći adekvatan proostor tokom renoviranja.

"Radimo trenutno rekonstrukciju Bolnice i tamo je mnogo lakše jer se od jednog odeljenja prave dva, spajaju se i tako dalje. U Dečijem dispanzeru će biti veliki problem jer ne možemo da nađemo adekvatan prostor za izmeštanje. Tu morate da imate sve aparate i labaratoriju i još lečite decu. Mi tražimo alternativu, mora da se vodi računa o svemu, prema planu i programu to je tekuća godina", rekao je Cvetanović.

Uskoro i tender za završetak kanalizacione mreže

16 naseljenih mesta u okolini Leskovca i dalje čeka na kanalizacionu mrežu, a prošle godine za nastavak gradnje odobreno još 17,6 miliona dinara. S obzirom na to da u tom projektu učestvuje i Vlada Kraljevine Holandije, on mora biti završen do kraja sepetmbra, kada ističe rok.

"Dokumentacija za tehničkog konsiltatnta je završena, Ministarstvo za zaštitu životne sredine treba da nam je dostavi ovih dana. Po završetku tog tendera idemo na odabir ponuđača za izbođenje radova što je 2,5 milijarde dinara", kaže Novaković.

On je dodao i da se tokom 2023. godine očekuje početak radova na rekonstrukciji škole u Predejanu u vrednosti od 420 miliona dinara, zatim rekonstrukcija Osmospratnice, vrtića u Grdelici i Bratmilovcu, kao i završetak spoljnih radova na hramu Svetog Simeona u naselju Dubočica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.