Leskovac - Ekonomija - B92 Lokal

Kinezi ulažu 200 miliona evra u fabriku u Leskovcu?

Grad Leskovac je posetila delegacija kineske firme TH Magnetics na čelu sa generalnim menadžerom ispostave u Evropi Majklom Hervigom.

Izvor: eKapija Leskovac
Podeli
Ilustracija: Fishman64/Shutterstock
Ilustracija: Fishman64/Shutterstock

Pomenuta kompanija namerava da u ovom gradu pokrene prvi proizvodni pogon van matične države, prenosi eKapija.

TH Magnetics se uspešno bavi proizvodnjom magneta za elektromotore i proizvode široke potrošnje poput mobilnih telefina, kompjutera, klime, tablete.

Kako je izneto na sastanku, Leskovac je ušao u uži izbor zbog dobrog položaja i odlične poslovne klime. Na sastanku sa gradonačelnikom Goranom Cvetkovićem su razmatrane mogućnosti koje Leskovac nudi, potencijalna lokacija za realizaciju projekta, infrastrukturne mogućnosti i uslovi poslovanja.

Nakon sastanka predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca su potencijalnom investitoru pokazali lokacije koje zadovoljavaju postavljene kriterijume. TH Magnetics, jedna od vodećih svetskih dobavljača magneta za najveće proizvođače automobila, ima u planu da u novi proizvodni pogon uloži 200 miliona evra. Do kraja investicionog perioda, u ovom proizvodnom pogonu radiće skoro 900 ljudi, saopšteno je iz gradske uprave.

Naredni sastanak zakazan je za započetak septembra, kada bi investitor trebalo da donese konačnu odluku o izboru grada u kojem će sledeće godine početi izgradnju pogona koji će sa radom početi 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.