Leskovac - Društvo - B92 Lokal

U toku je druga faza rekonstrukcije Opšte bolnice u Leskovcu FOTO

Državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Miljan Ranđelović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, obišli su radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u Leskovcu.

Izvor: B92.net Leskovac
Podeli
Foto: Ministarstvo za javna ulaganja
Foto: Ministarstvo za javna ulaganja

U toku su radovi na rekonstrukciji enterijera, kazao je tokom obilaska bolnice državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Miljan Ranđelović, navedeno je u zvaničnom saopštenju Ministarstva za javna ulaganja.

"Trenutno je druga faza u toku, što znači da je energetska sanacija završena, a druga faza podrazumeva unutrašnje uređenje bolnice. Preko 21 hiljade kvadrata korisne površine se sada sređuje. Do sada je u sobama bilo po 10, 12 kreveta sa zajedničkim kupatilom na spratu, a od sada će sobe biti dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba će imati svoje kupatilo", rekao je državni sekretar.

Foto: Ministarstvo za javna ulaganja
Foto: Ministarstvo za javna ulaganja

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević istakao je da više od 50 godina koliko postoji ova bolnica ovako temeljna rekonstrukcija nije do sad rađena.

"Trenutno je oko 50 posto bolnice u rekonstrukciji, radi se desno krilo glavne zgrade i deo gde se nalazi laboratorija, tranfuzija i porodilište. Očekujemo da krajem godine završimo i da se preselimo na tu stranu, a da radovi pređu na drugu stranu", rekao je direktor bolnice.

Foto: Ministarstvo za javna ulaganja
Foto: Ministarstvo za javna ulaganja

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević ističe da se radi o značajnoj ustanovi za ovaj deo Srbije na koju je usmereno 250 000 žitelja Jablaničkog okruga, ali i deo pacijenata iz Pčinjskog okruga i sa Severa Kosova. On dodaje da će kada bude završena rekonstrukcija uslovi za pacijente, ali i za rad lekara i osoblja biti mnogo bolji.

"Kad sve budemo završili, to vidim i po projektu, biće jedna jako funkcionalna i lepa zgrada sa potpuno novom opremom, novom dijagnostikom, nešto smo već dobili nešto ćemo tek dobiti, tako da će sve to poprilično olakšati rad zdravstvenom osoblju, što lekarima, sestrama i svima onima koji održavaju uključujući i spremačice i servirke, jer se pravi i nova kuhinja, a i za pacijente će uslovi biti mnogo bolji", navodi direktor bolnice.

Foto: Ministarstvo za javna ulaganja
Foto: Ministarstvo za javna ulaganja

Državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Miljan Ranđelović navodi da se najveći deo budžeta ministarstva izdvaja za ulaganja u zdravstveni sektor.

"Više od polovine ovogodišnjeg budžeta Ministarstva za javna ulaganja je opredeljeno za ulaganja u zdravstvo. Što nikako ne znači da ulažemo samo u velike zdravstvene centre i bolnice već da ulažemo i u domove zdravlja i u ambulante. Do sada je završeno preko 80 kompletno renoviranih objekata domova zdravlja i ambulanti u preko 60 lokalnih samouprava širom Srbije", ističe Ranđelović.

On podseća da Ministarstvo za javna ulaganja u ovom trenutku u Leskovcu radi na dva velika projekta. Pored kompletne rekonstrukcije bolnice realizuje se i izgradnja stadiona Dubočica, koji je u završnoj fazi radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.