Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Mališani iz Leskovca dobili još jedan vrtić

U Ulici Dositeja Obradovića 19, u samom centru Leskovca, otvoren je danas vrtić "Plavi čuperak“ i to je treći po redu privatni vrtić u Leskovcu, a sve dozvole su dobijene za gradnju dugo očekivang vrtića kod Stočne pijace.

Izvor: Jugmedia Leskovac
Podeli
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock

Sve najnovije informacije iz lokalnih sredina možete pronaći u rubrici LOKAL.

Kako saopštava JuGmedia, ovaj vrtić nalazi se preko puta Sajam šoping centra na tri nivoa, odnosno, sa 650 kvadrata, sa kapacitetima prijema 91 deteta, uzrasta od godinu dana pa do predškolskog uzrasta.

Vlasnici vrtića su porodice Jovanović i Bogdanović, a u novom vrtiću posao je dobilo 10 vaspitača, po jedan psiholog, pedagog i logoped, kao i dve spremačice.

"Nikakvih lista čekanja nema. Naša vrata su od sutra otvorena za sve roditelje koji žele da upišu svoju decu. Da dođu i upoznaju se sa uslovima boravka, sa vaspitačima i sa potrebnim papirima“, rekla je Adrijana Jović Bogdanović, demantujući glasine da već postoje liste čekanja.

Vrtić je otvoren u prisustvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji se zahvalio što je novac uložen u Leskovcu i naglasio da će i ovaj privatni vrtić, prema ranijoj odluci lokalne samouprave, dobijati subvencije od 80 posto do pune, tržišne cene za boravak negu i vaspitanja dece.

"U potpuno istoj ravni su u Leskovcu i privatni i državni vrtići. To je ta stimulacija koju ljudi imaju, jer bez toga ne bi moglo da se opstane. Jedino 100 posto da damo. Onda bi svako mogao da otvori“, rekao je Cvetanović odgovarajući na pitanje.

Prostorije vrtića su, inače, zakupljene, a vrtić je opremljen po svim savremenim standardima, sa zanimljivim dizajnom, čiji su autori upravo vlasnici „Plavog čuperka“.

On je dodao da svako može da otvori vrtić, onaj ko ima ideju i sredstva "koja nisu mala“.

"Jer, zašto bi mi kao grad ulagali kada neko ima novac da opremi zgradu, neko drugi objekat. Dozvola ide lako kada već prođete onaj prvi put“, naglasio je prvi čovek Leskovca.

On je dodao da će se praksa sa otvaranjem privatnih vrtića u Leskovcu nastaviti te da se konstantno radi na zahtevima za dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.