Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Investitori iz Čikaga došli u Leskovac zbog izgradnje srpske fabrike solarnih automobila?

Organizacija Vrati se kući/Srbska mreža nakon osam meseci priprema uspela je da dovede Dejana Vuksanovića, koji je široj javnosti postao poznat kada je kupio OFK Beograd kada se posle višedecenijskog rada vratio iz Čikaga, i Sašu Milovančevića koji je dizajnirao Lexsus i dao mu ime, rekao je na Danima paprike u Donjoj Lokošnici predsedavajući ove organizacije Milan Ljubičić.

Izvor: eKapija Leskovac
Podeli
Foto: Shutterstock/Scharfsinn
Foto: Shutterstock/Scharfsinn

Ljubičić je kazao da oni došli u vezi investicije i izgradnje nove srpske fabrike solarnih automobila, a da je odabran je Leskovac kao jedan od gradova koji ima potencijala i sve uslove da se ta investicija ostvari, koja je od velikog značaja za celu Srbiju kao i za region.

"Imali smo već treći sastanak sa gradonačelnikom ovog puta sa gospodom investitorima, sastanak je protekao u fantastičnoj atmosferi, prevaziđene su sve nesuglasice, evenutalne koje su se javljale ranije i na operativnom nivou sve je dogovoreno, tako da sa nivoa lokalne samouprave, a imamo i obećanje sa nivoa republičke vlasti da se ovaj projekat realizuje", istakao je Ljubičić.

Dok je Ljubičić davao izjavu, bio je pristuan i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ali se nije obratio novinarima, što znači da nije ni potvrdio ali ni demantovao ovu vest.

Lokalni medij, Jugmedia je ovu investiciju najavio ranije, ali ni tada nije bilo zvanične potvrde iz lokalne samouprave, navodi eKapija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.