Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Fakultet u Leskovcu ove godine bez samofinansirajućih studenata

Prijavljivanje za polaganje u prvom upisnom roku na Tehnološkom fakultetu u Leskovcuje od 21. do 26. juna, dok će budući brucoši prijemni istit polagati 29. juna u 10 sati.

Izvor: stav.life Leskovac
Podeli
Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia

Kako za STAV kaže dekan Tehnološkog fakulteta u Lerskovcu,mesta ima za 120 studenata i svi oni školovaće se o trošku države, odnosno, ove godine neće se upisivati samofinasirajući studenti.

Budući brucoši mogu da konkurišu na sledećim smerovima osnovnih studija -Prehrambena tehnologija, Biotehnologija Farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo, Organska hemijska tehnologija i polimerno inženjerstvo, Ekološko inženjerstvo, Tekstilno inženjerstvo, Industrijski dizajn tekstilnih proizvoda, prenosi stav.life.

„Studije će moći da upišu i tri studenta po afirmativnim mestima, odnosno, jedno invalidno lice, jedno lice Romske nacionalnosti i jedno koje je državljanin republike Srbije, a završilo je srednju školu u inostranstvu.Na prijemnom ispitu polagće se matematika, fizika, hemija i crtanje za studente koji žele da upiđu dizajntekstilnih proizvoda. Jedinstvena rang lista biće objavljena 30. juna, a konačna 2. jula. Od 5. do 8. jula izvršiće se upis budućih stidenata na našem fakultetu“ kaže Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.