Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Dok su kopali, pronašli ventile stare 53 godine: Leskovačani rešavaju problem sa vodosnadbevanjem

Tokom minulih dana JP Vodovod Leskovac bio je pretrpan pozivima zbog kvarova, ali je najteži onaj koji se desio u Ulici Pana Đukića, na samom kolovozu, zbog ventila starog 53 godine, kakvi se danas ne proizvode.

Izvor: JuGmedia/M. Ivanović Leskovac
Podeli
Foto: Benedek Alpar/ Shutterstock.com
Foto: Benedek Alpar/ Shutterstock.com

Naime, odmah pored ulice, desno idući iz pravca opštine, tamo gde je donedavno bila pekara, voda je curila godinama i godinama se popravljao isti kvar. No, do pravog uzroka takvog stanja ne bi se došlo da se korsnici iza stambene zgrade nisu mesecima žalili na izuzetno slab pritisak u svojim kućama i poslovnim prostorijama, piše JuGmedia.

"Posle poslednje žalbe, odlučili smo da krenemo od početka, odnosno, od mesta gde su priključci, mada se nije tačno znalo gde su. Ustanovili smo da su na kolovozu, uz zgradu Višeg suda. Kopalo se dva dana ručno zbog opasnosti da se ne pokidaju drugi kablovi i zbog bezbednosti radnika", pričaju iz ovog preduzeća.

Kada su konačno došli do priključka imali su šta i da vide. Čak četiri korisnika imali su jedan priključak sa jednim ventilom, onim starim 53 godine, ili ogrlicom, kako taj ventil još zovu.

"Sada sud ima poseban priključak kao i ostali korisnici, pa kad nestane voda kod jednog, ne moramo da zatvaramo sve, kao što smo to činili ranije", priča sagovornik.

No to nije sve, kada su pustili vodu, ona je kod bivše pekare počela da šiklja i napravio se skoro gejzir, pa je danas ova ulica zatvorena za saobraćaj jer mora da se kopa preko asfalta, da se napravi kanal i dođe do problematičnog mesta. A baš do tog mesta jesu ingerencije Vodovoda, dalje do korisnika, udaljenih od 20 do 80 metara pripada samim korisnicima, bez obzira što se mreža nalazi na javnoj površini.

Kako su obećali, danas će deo Ulice Pana Đukića biti pušten u saobraćaj, a stanari će imati jači pritisak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.