B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina
 1. E pa ovako stoje stvari u Nišu. U Nišu ni gradonačelnica nema uticaj na komunalno preduzeće, Zoohigijenu u slučaju agresivnih pasa. Sve je na građanima. Jedini način višegodišnje borbe da se agresivni pas ukloni sa ulice i sa prostora državnog preduzeća čiji su ga radnici hranili da bi im verovatno čuvao to preduzeće bio je da mi, građani, sa potpisima prikupljenim i molbom poslatoj preporučenom poštom i sa završnicom-pretnjom veterinarskom insprekcijom ukažemo na uzavrelost situacije, na agresivnost psa koji je bezbroj puta napadao prolaznike. Došlo je zadnje vreme. Toliko o tome. I da, sledeći korak je bio, naravno, protesti, do kog nije došlo jer je pas, konačno sklonjen, nadam se trajno, jer je više puta uziman i vraćan! LU-DI-LO!
  (Niko i ništa izgleda, 31. maj 2023 14:12)

  # Link komentara

 2. U svakom gradu u Srbiji postoje horde pasa lutalica i niko ne resava taj problem...ocigledno im se vise isplati da placaju odsetete nego da rese uzroke. Cak i tu postoji neki interes cim niko ne zeli da resi ovo alarmantno stanje.
  (Natocimo sampanj pice!, 31. maj 2023 12:46)

  # Link komentara

 3. Nekada se problem lutalica rešavao tako što su lovci u rano jutro nedeljom išli u "raciju" i kojeg psa bi zatekli na ulici taj bi bio odstreljen. Upozprenje o "raciji" je išlo dan ranije da se svi vlasnički psi vežu i sklone sa ulica. Možda je to bilo surovo, ali je radilo posao, ovo sada je stvarno problem i bezbedonosni, ali i finansijski za gradove i sela.
  (Džoni, 31. maj 2023 12:42)

  # Link komentara

 4. Pa šta nemaju svi psi ugrađeni čip, pa neko kad tako psa pusti na ulicu da se zna ko je?!
  (Plebs vulgaris, 31. maj 2023 12:16)

  # Link komentara

 5. U Knjazevcu isti problem, u nekim delovima grada uvece je katastrofa.
  (Dragan, 31. maj 2023 12:06)

  # Link komentara

 6. Mog klinca u sred bela dana Pozarevcu su iz zbunja napala 2 psa, a ja sam bio 10m iza njega i nisu me videli. Naravno da sam ih oterao ali sta da nisam bio tu?
  (Frodo, 31. maj 2023 11:29)

  # Link komentara

 7. Zivotinjama a posebno psima nije mesto na ulici. U Nisu, u centru kod pravnog fakulteta u parku su godinama lutali i rotvajleri(mrsavi izgladneli), jedno vece su napali jednu devojku i jedva im je pobegla, posle su krenuli ka meni kad sam se priblizio, bio sam smiren jer oni osecaju strah ali kad su me okruzili sve je palo u vodu, morao sam da krenem na jednog agresivno nogom i nekako sam otisao, da me je jedan ujeo rastrgli bi me... I sam sam udomio lutalicu, hranim svakog psa ali prosto u coporu na ulici mogu nekog da usmrte.
  (Podrigusan, 31. maj 2023 11:18)

  # Link komentara

 8. Sopot pun pasa lutalica. I niko nece nista preduzeti dok se ne dogodi ovako nesto. Posle ce svi da budu u cudu kako i odkuda to. Kerovi trce za kesama u rukama, trce za motorima, za kolima. Pun park gde se igraju deca.
  (Sheva91, 31. maj 2023 10:41)

  # Link komentara

 9. Kada je ovakav naslov, znam da nije Indija, Srbija je. Užas i tuga.
  (lilly, 31. maj 2023 10:27)

  # Link komentara

 10. Ne treba tu puno da se rešava. Ogromne kazne za one čiji psi budu van lanca ili dvorišta i ogromne kazne za one koji ne sterilišu pse jer se tako stvara gomile lutalica i posle treba grad nešto da uradi, a nije baš normalno da se psi kupe na ulici i uspavljaju (osim ako ujede, jer on ne bi slušao nijednog vlasnika). Ko hoće da ima pse i da se njima bavi, da plati dodatni porez. A ko vodi određene pse bez brnjice, momentalna kazna da ti uši otpadnu. Kazna da bude minimum 20 puta veća od kupovine prosečne brnjice. I naravno, ukoliko se desi da nečiji pas ujede van dvorišta, da se plati lečenje, novčana kazna i u zatvor uz mogućnost plaćanja kaucije. Ne bi više mnogima palo na pamet da se tek tako bave psima i da ih tek onako imaju u dvorištu ili u kući.
  (Vuk, 31. maj 2023 10:13)

  # Link komentara

 11. Pod hitno drzava da reaguje uvodjenjem obaveznog cipovanja vlasnickih pasa i drakonskim kaznama. Ovome se mora stati na put.
  (FSS, 31. maj 2023 09:55)

  # Link komentara

 12. Godinama isti problem i niko ništa neće da uradi.
  Bruka i sramota!
  (srboljub, 31. maj 2023 09:49)

  # Link komentara

 13. Dal je stvarno toliko komplikovano da napravis civilizovanu Zoo sluzbu ali i groblje za kucne ljubimce ?
  Za Nis je potreban dobar menadzer i neko sa vizijom, ona ex dopisnica Rts/a je izuzetno lose resenje.
  (C i n i k, 31. maj 2023 09:48)

  # Link komentara

 14. Dokle vise???
  (Ogorceni gradjanin banana republike, 31. maj 2023 09:25)

  # Link komentara

 15. Opet nasilje, samo ovaj put psi napadaju ljude.
  (realno357, 31. maj 2023 09:22)

  # Link komentara