B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina

Obeležava se 78. godišnjica od proboja Sremskog fronta

U Spomen - kompleksu "Sremski front“ Adaševci kod Šida sutra će biti održana državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti, povodom obeležavanja 78. godišnjice od proboja Sremskog fronta.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Groblje srpske mladeži koje je iskopala Kominterna.
    (fankmaster, 11. april 2023 17:21)

    # Link komentara

  2. Moj deda je bio na Sremskim frontu i bio je ranjen tada. Bio je 1921. godiste a umro je kao izbeglica mnogo godina kasnije, 2000. godine, jer je morao da ode iz Hrvatske zbog rata. Govorio je da ce biti rata godinama pre devedesetih, a to je isto govorio i majcin otac rodjen 1906. godine u Bosni koji je bio delimicno poreklom iz Valjeva. Tesko su zivele generacije obicnih ljudi uvek.
    (SD, 11. april 2023 15:36)

    # Link komentara

  3. Zašto nigde ne piše da su po titovom naređenju najbolji srpski sinovi poslati u smrt. Rat je već bio gotov nemci su se povlačili a naredjen je juriš u kojem je izginula naša omladina bez ikakvog razloga.
    (np, 11. april 2023 14:33)

    # Link komentara

  4. Sremski front će u sećanju srpskog naroda verovatno ostati kao veliko, suludo, a možda i smišljeno stratište srpske mladosti. I dalje ostaje pitanje da li je skrivena komunistička namera, uz konačni obračun sa Nemcima, bila i satiranje srpske porodice, odane patrijarhalnoj, monarhističkoj i pravoslavnoj tradiciji. Da dodam 400000 boraca odanih kraljevoj vojsci prodata komunistima Rusima 43-44 godine od strane Amerikanaca i Engleza zarad nekakve nove Jugoslavije i balansa svetskog poretka. Mi smo i danas ta poželjna kolateralna šteta a najgori smo sebi samima.
    (Jadovno, 11. april 2023 14:22)

    # Link komentara