B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina
  1. Da li je istina da Romi nemaju bukvar, azbuku, čitanku i gramatiku?
    Pitam za prijatelja.
    (Slavko, 17. avgust 2022 22:20)

    # Link komentara

  2. Alo bre dosta vise s atim romi srbi vlasi gluposti ...ako se neko zove kao srbin , prica kao srbin , jos i krsti kao srbin sta je drugo nego srbin ? To sto imaju dodatnu kulturu i jezik nikako ne moze biti negativno, vec je dobit za sve nas. Dok god mi te ljude budemo odbacivali postojaće delovi te zajednice koje će kategorički odbijati i nas ...a to niti je lepo niti je nekom koristno.
    (RokNrolla, 17. avgust 2022 10:38)

    # Link komentara

  3. Obrazovanje je ključ ekonomske i socijalne integracije Roma. Pri tome treba podržati Romska kulturna udruženja koja će očuvati jezik, tradiciju, i naravno muziku, koja je već postala i deo naše kulture. Veliki problem ostaje ekstremno siromaštvo nekih porodica, i infrastrukturni problemi (voda, kanalizacija, divlje deponije) u Romskim naseljima koji su često uzrok i lokalnih epidemija zarazne žutice. Pogotovo na jugu Srbije.
    (Pingvin iz Nišavu, 17. avgust 2022 08:22)

    # Link komentara

  4. Sto vise jezika znas to bolje kasnije za sebe.
    (Iraklion, 17. avgust 2022 07:58)

    # Link komentara

  5. Bravo na fokusu ka sto većem obrazovanju!!! Kako se više budu obrazovali, tako će pre shvatiti da treba da se ponose svojim poreklom i maternjim jezikom.
    (Učiteljica, 17. avgust 2022 03:07)

    # Link komentara

  6. To je tacno ,Ja sam Rom i zivim u Nemackoj. Moja deca neznaju ni Romski ni Srpski, samo Nemacki, isto tako poznajem Srbe cija deca ne pricaju Srpski nego samo Nemacki, tuzno je zaboraviti svoj jezik,
    (jack, 16. avgust 2022 19:22)

    # Link komentara