B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina
 1. Ne kapiram zasto ti ljud protestuju non stop. Lepo referendum ali samo za gradjane tog kraja, da glasaju da li zele da se jezero isusi i da imaju crkvu (imaju jos 15-ak u okolini) pa da nemaju pijacu vodu, ili da u 21. veku ipak imaju vodu. Za narod koji nije imao svoju crkvu sve dok sv.Sava nije isao da moli Grke i Ruse da dobijemo svoju, zacudjujuce mnogo smo optereceni verom. To nam je tema br 1. Prozima svaku sferu zivota. Samo crkva i popovi, sve ostalo propada, samo spc jaca i narod zadovoljan. Samo se ne zameraj crkvi, kulturu, pravosudje, ekonomiju, obrazovanje, sve srusis nista niko ne kaze, ali kud da kazes da spc treba porez da plati, makar na one zgrade stambene koje su izgradili pa posle prodavali za po 2.000+ evra po kvadratu, ne smes nikako.
  (Rici, 14. maj 2022 01:17)
  SPC nije drzavna institucija i ne odlucuje ni o cemu o ovoj zemlji, pa ne moze biti ni odgovorna za propadanje bilo cega, bas naprotiv!

  Fantasticno je koliko ateistima smeta SPC, iako po prirodi stvari nemaju nikakvih dodira sa njom niti ona ikako utice na njihov zivot!

  Sto se tice, o Svetom Savi i osnivanju SPC (pre vise od 800 godina!), ona odlicno pokazuje nepoznavanje istorije svog naroda .
  Isto vazi i za pricu o porezu koji ne placa ni jedna verska zajednica u Srbiji.
  (Pera, 14. maj 2022 14:28)

  # Link komentara

 2. Vaskrsnuće kao i ljudi jednoga dana u čemu je problem.
  (Što te biju ovi dobri ljudi, 14. maj 2022 09:14)

  # Link komentara

 3. Svi ovi koji pisu kako su uzivali kao deca u toj crkvi jednostavno receni lazu. Znam jer sam prolazio tamo mnogo puta pre nego sto je brana i pocela da se gradi. Ta crkvica je bila zarasla u korov, a narocito otkad je izgradjena nova crkva koja je namenjena selu niko tamo vuse nije odlazio, sve dok se tamo nije uselio neki raspop i poceo da zamajava narod. Tri srpska Patrijarha su jedan za drugim odobrila upotrebu nove crkve, a ovi zaludnici koji se bune misle da su veci pravoslavci od samog Patrijarha. Toliko.
  (srpski seljak, 14. maj 2022 09:03)

  # Link komentara

 4. Kao dete sam uzivao pored crkve u saboru-vasaru nesto sto nikad necu zaboraviti ,bilo mi je lepse nego Bg novogodisnji vasar
  (misoni, 14. maj 2022 07:30)

  # Link komentara

 5. Samo kod se potapaju crkve zarad akmul jezera.
  (Zoc, 14. maj 2022 06:40)

  # Link komentara

 6. Ne kapiram zasto ti ljud protestuju non stop. Lepo referendum ali samo za gradjane tog kraja, da glasaju da li zele da se jezero isusi i da imaju crkvu (imaju jos 15-ak u okolini) pa da nemaju pijacu vodu, ili da u 21. veku ipak imaju vodu. Za narod koji nije imao svoju crkvu sve dok sv.Sava nije isao da moli Grke i Ruse da dobijemo svoju, zacudjujuce mnogo smo optereceni verom. To nam je tema br 1. Prozima svaku sferu zivota. Samo crkva i popovi, sve ostalo propada, samo spc jaca i narod zadovoljan. Samo se ne zameraj crkvi, kulturu, pravosudje, ekonomiju, obrazovanje, sve srusis nista niko ne kaze, ali kud da kazes da spc treba porez da plati, makar na one zgrade stambene koje su izgradili pa posle prodavali za po 2.000+ evra po kvadratu, ne smes nikako.
  (Rici, 14. maj 2022 01:17)

  # Link komentara

 7. U toj crkvi sam se prvi put pričestio. Tolike divne trenutke sam tu proživeo. Bila je smeštena između dva brda i rečica je tekla pored. Srce mi se slomilo kada su je potopili. Nisu mogli da je premeste jer je pet puta spaljivana od strane Turaka i ponovo obnavljana. Pokušali su ali nije bilo moguće da je premeste. Inače, u porti je bilo i par keltskih grobova. Dolazili arheolozi da ispituju. Evo sad mi suze idu kad se setim kako je bilo. Pustite je na miru. To nije turistička atrakcija, to je potopljena svetinja.
  (Retrogradni Merkur, 13. maj 2022 23:47)

  # Link komentara

 8. Ispred zgrade Vlade Srbije i dan danas protest .
  (Mladen, 13. maj 2022 23:10)

  # Link komentara

 9. Zašto se nije premestila na neko drugo mesto van jezera koje ne bi bilo pod vodom?
  (Miki, 13. maj 2022 16:25)

  Zato što je to bilo najbolje rešenje, a mi, poznato je, uvek se nepogrešivo opredelimo za najgore.
  (Uska pruga lajkovačka, 13. maj 2022 20:13)

  # Link komentara

 10. Pa nek se napravi sad turistička atrakcija od ovoga, to bi bila odlična ideja.
  Svugde u svetu prave atrakcije i veličaju nešto što je smešno u poredjenju sa ovim.
  (Petar, 13. maj 2022 18:46)

  # Link komentara

 11. Zašto se nije premestila na neko drugo mesto van jezera koje ne bi bilo pod vodom?
  (Miki, 13. maj 2022 16:25)

  # Link komentara

 12. SKIDAM KAPU! I ČESTITAM!
  (brainstorm, 13. maj 2022 14:56)

  # Link komentara