B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina

Novi knez Lazar stigao u Kruševac

Skulptura kneza Lazara, koja će povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja Kruševca na Starom aerodromu biti otkrivena na Vidovdan ove godine, stigla je u Kruševac. Postavljena je na postament sagrađen na mestu budućeg spomenika, na kružnoj parkovskoj površini u novoformiranom naselju Stari aerodrom, na lokaciji koja pretenduje da bude treći centar Kruševca.

Izvor: krusevacgrad.rs
Pošaljite komentar
  1. Sva sreća da smo dugo bili pod Turcima i nismo imali tako mnogo vladara ko neki drugi narodi. Inače bi Srbija bila prepuna lepih spomenika.
    (Jasna, 28. jun 2021 12:55)

    # Link komentara

  2. Bravo!!lepo je imati istorijske spomenike ovaj ce posebno ukrasavati Krusevac po zasluzi.Krusevac je izrastao u jedan lep grad u kome je divno ziveti.Hvala gradskim celnicima i svim zasluznim ljudima na ovom prelepom gestu..ZIVEO KRUSEVAC ZIVELA SRBIJA!!!!
    (Slobodan, 14. jun 2021 06:04)

    # Link komentara

  3. Aj sad opet za nas koji nismo radikalni ekstremisti, kad je Vidovdan?
    (Tafak, 14. jun 2021 03:40)

    # Link komentara

  4. Vec postoji par spomenika knezu Lazaru u Ks zato misim da je to bacanje para gradjana, ali tamo postoji i nki avion ruski odmah pored Lidl/a, ono je strasno i groteskno, kome je ono palo na pamet da postavlja avion na postament ja to nmg da razumem, zamolio bih iole pametne ljude da ono ruglo od aviona uklone!
    Avionu pa makar i kao spomeniku je mesto u krugu kasarne a ne pored prodavnice a kamoli pored nekog trga koji pretenduje da bude nesto kao sto napisaste "centar 3"!
    Neverovatno!
    (C i n i k, 13. jun 2021 21:35)

    # Link komentara

  5. Bruka!! Koliko je mali spomenik-skulptura u odnosu na postament!
    (Mig, 13. jun 2021 20:39)

    # Link komentara

  6. Veoma visok postament 10 m , potpuno u nesrazmeri sa visinom figure Cara Lazara na koja po je po meni gledajući iz nizine i naspram skela i ljudi koji izvode radove - je visoka 2 m.
    (Grujica, 13. jun 2021 16:59)

    # Link komentara