B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina

Plastične kese zabranjene u Novom Sadu, za sada bez kazni

Zabrana upotrebe jednokratnih plastičnih kesa na prodajnim i uslužnim mestima u Novom Sadu stupila je na snagu 1. januara - trgovci su do tada imali rok da se prilagode novim pravilima i u promet stave isključivo biorazgradive plastične kese.

Izvor: 021.rs
Pošaljite komentar
  1. A upotreba plasticnih flasa ? Treba li bolji primer od kadrova sa Drine i vestackog jezera kod HE Zvornik ?..... to cemo izgleda da pricekamo jer su mlekare, sokare i prodavci mineralnih voda jak lobi koji svaku takvu inicijativu seku u korenu.
    (NS oldtajmer, 18. januar 2021 15:45)

    Nije problem u plasticnim flasicama ni u nekom lobiju koliko god ta teorija zavere zvucala super, problem je u reciklazi, u Nemackoj se sve plasticne flase odvajaju u posebnu kantu za reciklazu, a dobar deo flasa sami mozete odneti na apart ispred supermarketa i dobicete kupon sa iznosom i prilikom kupovine vas racun bude umanjen za iznos koji je na kuponu. Ja za mesec dana sakupim flase od vode i soka odnesem ih na aparat i dobijem kupon oko 35-40€ koje mogu da upotrebim za kupovinu u istom tom supermarketu, to svaki Lidl u Nemackoj ima a u Srbiji nema ni jedan.
    (zivot je ringispil i kola na sudaranje..., 18. januar 2021 16:55)

    # Link komentara

  2. A upotreba plasticnih flasa ? Treba li bolji primer od kadrova sa Drine i vestackog jezera kod HE Zvornik ?..... to cemo izgleda da pricekamo jer su mlekare, sokare i prodavci mineralnih voda jak lobi koji svaku takvu inicijativu seku u korenu.
    (NS oldtajmer, 18. januar 2021 15:45)

    # Link komentara

  3. Bravo!
    (Aca, 18. januar 2021 15:17)

    # Link komentara