Premijera predstave "Kako sam naučila da vozim" 17. marta u Hartefakt Kući

Premijera predstave "Kako sam naučila da vozim" po tekstu Pole Vogel u režiji Tare Manić zakazana je za 17. mart u Hartefakt Kući, najavili su iz Hartefakta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/ acceptphoto
Shutterstock/ acceptphoto

Iako je u izvornom tekstu radnja drame smeštena u šezdesete godine prošlog veka u Americi, Tara pruža savremeno čitanje poverivši ulogu Teče Svetozaru Cvetkoviću, a ulogu Malecke mladoj glumicu Marti Bogosavljević.

"Kako sam naučila da vozim Pole Vogel, tekst je koji mnogi nazivaju "Lolitom" napisanom iz ženske perspektive lika odrasle Malecke, koja se priseća svog detinjstva. U radu na njemu u kamernom, intimnom prostoru Hartefakt Kuće, zajedno sa glumicom Martom Bogosavljević i glumcem Svetozarom Cvetkovićem, kao i sa svim saradnicima (dramaturgom Vukom Boškovićem, scenografkinjom i kostimografkinjom Zoranom Petrov i kompozitorom Vladimirom Pejkovićem), trudili smo se da pronadjemo nežan scenski jezik za ovaj složen, dubok i delikatan tekst koji ni ne pokušava da parira stvarnosti, koju svakodnevno živimo" kazala je u najavi predstave rediteljka Tara Manić i dodala da je ovo predstava o oproštaju, bez svesti da je nemoguće oprostiti.

Za komad "Kako sam naučila da vozim", Pola Vogel je osvojila Pulicerovu nagradu 1998. godine, Obie nagradu za najbolju dramu 1997. godine, Susan Smith Blackburn nagadu 1998. godine i još mnoge druge.

Članica je American Theater Hall of Fame i proglašena je za jednu od 50 najznačajnijih figura američkog Queer teatra, kao prva javno deklarisana lezbijka koja je dobila Pulicerovu nagradu.

Reprizna izvodjenja predstave publika će moći da vidi već 22. i 25. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu