"Mama" u Ateljeu 212

Premijera predstave "Mama", reditelja Nebojše Bradića, biće izvedena u subotu 16. decembra sa početkom u 20.30 sati u Ateljeu 212.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Boško Đorđević
Foto: Boško Đorđević

Predstava će se igrati na sceni Petar Kralj.

U komadu Mama, nagrađivana britanska autorka Morgan Lojd Malkom, kao protagonistkinju postavlja nesavršenu i iznemoglu majku, koja usled sopstvene istrošenosti i nerazrešenih traumatskih događaja iz prošlosti, ne uspeva da prepozna i umiri potrebe svog deteta.

Iznenadna praznina koja nastaje nakon što se Nina prvi put odvoji od svog tromesečnog sina otvara prostor za dotad neizgovorene strahove i pitanja – šta znači biti dobra majka, da li je osećaj za brigu o detetu unapred predodređen i da li uznemirena majka može smiriti uplakano dete?

Nakon neočekivanog poziva koji prekida Ninino slobodno veče, ovaj tekst oštro zaokreće u uzbudljivi psihološki triler, u kome se neispavanost jedne majke pretapa u košmarnu situaciju i vrtlog preispitivanja ispravnosti odluka i traženja krivca.

U ovom drskom, snažnom i napetom komadu, autorka analizira pojam majčinstva i pitanje potencijalne neadekvatnosti u ulozi za koju smo naučeni da treba da bude prirodna.

Autorski tim:

reditelj Nebojša Bradić
prevod Đorđe Krivokapić
dramaturgija Lora Džolić
lektura Dijana Marojević
scenografija Marija Jevtić,
kostimografkinja Marina Medenica
kompozitorka Aleksandra Vrebalov

Igraju:
Tamara Dragičević
Jelena Stupljanin
Jasmina Avramović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu