Vodimo vas u pozorište – predstava "Revolt" u Ateljeu 212

Atelje 212 i B92. net vas vode na predstavu "Revolt", jednu od predstava ovog pozorišta za koju se uvek traži karta više.

Izvor: B92
Podeli
Depositphotos/ Valevenezia
Depositphotos/ Valevenezia

Predstava Revolt u režiji Jovane Tomić nastala je prema tekstu čuvene britanske autorke Alis Berč “Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni” u prevodu Radmile Radovanović.

Spisateljica se ogledno bavi istraživanjem položaja žene u pozorištu i jeziku u patrijarhatu. Pobuna na koju tekst poziva jeste akcija redefinisanja i stalnog preispitivanja tog mesta na koje je žena društveno nehotice stavljena. Kroz niz duhovitih scena Alis Berč nudi obrte u polju prepoznatljivih situacija muško-ženskih odnosa.

Alis Berč je jedna od najznačajnijih predstavnica savremene britanske drame 21. veka. Ovo će biti prvo izvođenje nekog njenog komada na našim prostorima i jeziku. Dobitnica je značajnih pozorišnih nagrada. Za tekst „Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni.“ Dobila je „Džordž Divajn“ nagradu za najperspektivnijeg novog dramskog pisca/spisateljicu; za komad „Anatomija samoubistva“ nagrađena je nagradom „Suzan Smit Belkbern“.

Predstava se igra u nedelju od 20 h, a mi vam delimo pet puta po dve karte. Da biste ih osvojili, napišite komentar ispod objave ove vesti na našoj stranici "Život B92" na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu