Održana premijera predstave "Lažljivi život odraslih" u BDP-u

Premijera predstave "Lažljivi život odraslih", prema istoimenom romanu Elene Ferante, premijerno je izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji gosta iz Slovenije Sebastijana Horvata.

Izvor: Tanjug
Podeli
Photo: Marija Mladjen/ATAImages
Photo: Marija Mladjen/ATAImages

Reditelj se odlučio za kompletno žensku glumačku podelu. Predstava poznatog reditelja Horvata na njemu svojstven način opisuje magiju odrastanja i tranziciju devojčice u odraslu ženu.

Roman je dramatizovala Nina Kuclar Stiković, koja je i dramaturg predstave i autorka songova.

Priča prati protagonistkinju Đovanu Tradu, od njene 13. do 16. godine, u periodu rane adolescencije, kada se telo devojčice menja u telo mlade žene, tako da i sve oko nje počinje da se menja.

Delikatno razdoblje Đovaninog odrastanja prati i šokantno otkrivanje istine o njenom ocu. Sve situacije na sceni odigralo je večeras čak 17 glumica različite životne dobi. Đovanu 1, 2 i 3 oživele su na sceni Maša Obradović, Isidora Simijonović i Bojana Stojković.

U ansamblu su i Jovana Šokčević, Vanja Panić, Sofija Kovačević, Marija Pikić, Nevena Mihailović, Jana Bjelica, Anđela Kribl, Anja Ćurčić, Mina Nenadović, Staša Milovanović, Antonela Vasić, Mia Radovanović, Alisa Radaković i Stanislava Nikolić. Publika je dugotrajnim aplauzom sinoć ispratila protagonistkinje predstave sa scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu