Nagrade za "Magbeta" i Jovana Jovanovića na Festivalu "Teatar na raskršću" u Nišu

Na četvrtom Pozorišnom festivalu balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću“ u Nišu, komad Narodnog pozorišta u Beogradu "Magbet” osvojio je Nagradu novinarskog žirija za najbolju predstavu, dok je Jovanu Jovanoviću, za ulogu Magdafa u toj čuvenoj Šekspirovoj tragediji, u režiji Jagoša Markovića, pripala Nagrada stručnog žirija na najboljeg mladog glumca.

Izvor: narodnopozoriste.rs
Podeli
Foto: Shutterstock/VDB Photos
Foto: Shutterstock/VDB Photos

"Maestralnom glumačkom igrom ansambla predvođenog Nebojšom Dugalićem, ubedljivom i snažnom rediteljskom postavkom predstava otvarajući svu potentnost slojeva čuvenog komada, inspirativno i pozorišno punokrvno fokusira otelotvorenje vivisekcije mehanizama koji (i) današnjeg čoveka odvode s one strane i morala i ljudskosti, i čine da priklanjajući se najlošijem delu sebe postanu zločinci, i doslovno i metaforično, i prema drugima i prema sebi, i kao pojedinci i kao društvo", naveo je novinarski žiri koji je odluku doneo jednoglasno.

U kratkom obrazloženju stručnog žirija ocenjeno je da je Jovan Jovanović "harizmatično i dominantno doneo lik Magdafa”.

Na Festivalu "Teatar na raskršću", održanom od 4. do 10. septembra, u okviru takmičarskog dela programa izvedene su i predstave "Škrtac" (Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb), "Noćna frajla" (Narodno pozorište Niš), "Gospođica“ (Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka), "Pokojnik" (koprodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta Podgorica i Centra za kulturu Tivat) i "Lepa Vida" (koprodukcija Gledališče Koper – Teatro Kapodistrija, Slovenija i Slovensko stalno gledališče Trst).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu