Otkazane dve predstave iz epidemioloških razloga

U Narodnom pozorištu u Beogradu danas su otkazane dve najavljene predstave, zbog, kako se navodi, epidemioloških razloga.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija/Foto: depositphoto/ Leonid_Andronov
Ilustracija/Foto: depositphoto/ Leonid_Andronov

Otkazana je večerašnja predstava "Balkanskog špijuna", a na sajtu Narodnog pozorišta je navedeno da je otkazano i koncertno izvođenje Pučinijeve opere "Toska", zakazano za petak 30. oktobar.

Takvih obaveštenja zasad nema za predstave najavljene za novembar. Poslednja baletska predstava - "Evgenije Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog odigrana je sinoć, kao omaž dugogodišnjoj balerini tog pozorišta Lidiji Pilipenko (82), kojoj je to bila poslednja predstava koju je pripremila kao koreografkinja.

Za tu predstavu se, kao i za sve druge u Narodnom pozorištu u Beogradu, tražila karta više.

To pozorište je svoj rad tokom tekuće, 152. sezone (2020/2021), uredilo u skladu sa strogim merama za suzbijanja epidemije koronavirusa, i od kraja avgusta, kada je ustanovama kulture dozvoljen rad, odigrano je više od 50 predstava.

Tokom prethodna dva meseca Narodno pozorište je obeležavalo i značajne godišnjice, kao što je 180 godina od rođenja kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, kome su posvetili svečani koncert baleta 1. oktobra, uz delove "Labudovog jezera", "Krcka Oraščića" i "Uspavane lepotice", većinom nastupom po dva baletska umetnika na sceni.

Izvedene su i Verdijeve opere "Trubadur" i "Travijata", Mocartov "Bastijen i Bastijena", "Gospođa ministarka" Branislava Nušića, i druge predstave. Od publike se zahtevalo da obavezno koristi sanitarne maske, a gledalište je popunjavano samo do trećine kapaciteta: u Velikoj sali 220 mesta, a u sali "Raša Plaović" 90.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu