Neda Arnerić predsednica žirija na 9. međunarodnom festivalu drama i serija FEDIS

9. međunarodni festival drama i serija FEDIS biće održan od 30. septembra do 2. oktobra 2019. u Beogradu.

Izvor: prva
Podeli
Foto: Printscreen Prva
Foto: Printscreen Prva

Legendarna glumica NEDA ARNERIĆ biće predsednica stručnog žirija na predstojećem 9. međunarodnom Festivalu drama i serija FEDIS, koji se održava od 30. septembra do 2. oktobra 2019. u Beogradu.

Proslavljena dramska umetnica predsedavaće žiriju jedinog festivala TV serija i drama u jugoistočnoj Evropi u kojem se nalaze: Dragan Nikolić, urednik Filmskog programa Doma omladine, Meri Bilić, urednica u Politici, Dragan Jovićević, urednik NiN-a, i Milan Krunić, filmski i TV kritičar.

U konkurenciji za nagradu Zlatna antena nalazi se 15 domaćih i 5 serija iz regiona, a nominovani za nagradu, između ostalih su i: Žarko Laušević, Radivoje Bukvić, Lazar Ristovski, Sloboda Mićalović, Jovana Stoiljković, Vesna Trivalić, Igor Đorđević, Anita Mančić, Nenad Jezdić.

Pozorište

"Ovogodišnji Bitef među najskupljima i najboljima"

Bitef počinje 17. septembra danom prologa i predstavom "Beograd na daljinski" po konceptu Štefana Kegija, koja će biti 15 puta izvedena do zatvaranja 26. septembra, a umetnički direktor Ivan Medenica kaže da je još svega 5.000 ulaznica za predstave glavnog programa u opticaju, te da za izvođenja u pozorišnim salama gotovo da nema više karata.

Pozorište petak 13.09. 18:00 Komentara: 1
strana 1 od 5 idi na stranu