Strip o Alanu Fordu više neće postojati, oglasio se kreator: "Umorio sam se" VIDEO

Posle 54 godine, najavljen je kraj serijala stripova o Alanu Fordu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako piše Strip blog, Bunker planira da se posveti stvaranju novog strip serijala sa novom junakinjom pod imenom Petra.

Alan Ford je jedan od najpopularnijih stripova na Balkanu. U Italiji je izašao jubilarni 650. broj Alana Forda, a Lučano Seki, izdavač i tvorac ovog stripa, poznatiji kao Maks Bunker, u prilogu na italijanskoj televiziji povodom jubileja 650. broja serijala, otkrio je kako bi avanture čuvenog tajnog agenta trebalo da se završe sa 660. brojem strip serijala Alan Ford.

Novinari italijanske televizije TGR Lombardija tim povodom su razgovarali s Lučanom Sekijem, koji je scenarije za avanture smotanog tajnog agenta i Grupe TNT pisao od 1969. godine do danas.

"Moram priznati da sam se umorio od Alana Forda i odlučili smo da će izaći još 10 brojeva i onda je kraj. Vreme je da ga zameni novi lik, ovaj put ženski. Zvaće se Petra”, izjavio je Bunker novinarima italijanske televizije, koji su izračunali da je u protekle 54 godine objavljeno čak 80.000 stranica tog stripa.

Bunker zasad nije pojasnio hoće li Petra biti deo grupe TNT-a, koju osim Alana Forda čine čuveni likovi poput Broja Jedan, Boba Roka, Sir Olivera, Grunfa, Šefa, Jeremije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu