"Čarobnjak iz Lase" autora Dejvida Mikija u prodaji

Čarobnjak iz Lase je prvi tibetanski budistički triler na svetu koji je napisao autor brojnih bestselera Dejvid Miki. U napetom spiritualnom romanu koji je osvojio čitaoce širom planete prepliću se životi dva potpuno različita čoveka, koje dele godine i kontinenti. U trenutku kada se i kaluđer-početnik i kvantni naučnik suočavaju sa katastrofom, njihove priče sjediniće drevna tajna. Veza između njih dvojice nije očekivana, ali je ipak otkrovenje gotovo transcendentalnih razmera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Kada Crvena armija izvrši invaziju na Tibet, mladom iskušeniku u budističkom manastiru Tenzinu Dordžeju poverena je misija koja će njegovom životu dati pravi smisao. U najmračnijem času njegove domovine on mora da pređe strme vrhove Himalaja i odnese na sigurno dva drevna teksta neprocenjive vrednosti i nedokučivog značenja.

Pola veka kasnije, u paradoksu sličnih okolnosti, naučnik Met Lester nalazi se pred životnom prekretnicom: njegov revolucionarni nanotehnološki projekat je pod tajanstvenim okolnostima premešten u istraživački inkubator u Los Anđelesu, što Metove idealističke poglede na svet dovodi u sukob sa nemilosrdnim interesima investicionog oligarha.

Roman prepliće poglavlja o Tenzinovom proročanskom putovanju Himalajima sa Metovim iscrpljujućim ulaskom u svet Los Anđelesa. Tenzinova specijalna misija je da odnese drevne svitke budističkog mudraca na sigurno, a Met pokušava da preboli odlazak svoje verenice, dok stalno ima noćnu moru o skliznuću niz ledeni pokrivač u strašnu prazninu.

Tenzin i Met upuštaju se u paralelne avanture. Tenzinovo opasno putovanje sa Tibeta, usred sve većih fizičkih poteškoća i sveprisutnog straha daćće ga zarobiti Crvena armija, ogleda se u Metovim savremenim, ali ne manje traumatičnim izazovima. Kraj svakog poglavlja ostavlja čitaoca na ivici napetosti i očekivanja, a poslednje će zatvoriti krug, poput ciklusa reinkarnacije.

"Metafizička misterija koja će vas privući poput magneta." – Kobo

Roman Čarobnjak iz Lase ljubitelji intrigantnih, napetih trilera koji kombinuju uzbudljivu radnju sa filozofijom i spiritualizmom mogu potražiti na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4 idi na stranu