Od anonimnosti do svetske slave: Dejvid Bouvi dobija strip

Insight Comics objaviće strip koji prati put Dejvida Bouvija iz anonimnosti ka svetskoj slavi.

Izvor: Helly Cherry, Strip Blog
Podeli
Foto: Getty/Alex Livesey / Staff
Foto: Getty/Alex Livesey / Staff

Crtač i scenarista Majkl Olred (Sandman) udružio je snage sa scenaristom Stivom Hortonom (Amala’s Blade) i koloristom Laurom Olred (Madman) kako bi prikazali Bouvijev život ilustracijama jednako živopisnim i fantastičnim kao što je i sam bio.

"Bowie: Stardust, Rayguns & Moorage Daydreams" sa podnaslovom "Chronicles Life and Death of Ziggy Stardust", priča je koja prati transformaciju Dejvida Džounsa u Dejvida Bouvija i njegovo stupanje na londonsku rok scenu šezdesetih koja je tada bila u ekspanziji, piše Rolling Stone.

Delom biografija, a delom fikcija, grafička novela prikazuje i legendarne studijske sesije kao i zamišljene razgovore u svemiru između Bouvija i Zigija Stardasta, njegovog legendarnog alter-ega poslatog sa Marsa.

Strip prati Zigijevo poreklo, razvoj i njegov neizbežan kraj, a završava se pre početka sledeće Bouvijeve inkarnacije Tankog Belog Vojvode (Thin White Duke).

"Inkarnacije Davida Bouvija su, same po sebi bile naučna fantastika", piše u predgovoru čuveni Nil Gejmen.

"Ono što mi je nedostajalo kada sam bio mladi Bouvijev fan bio je upravo strip posvećen njemu. U nedostatku sam ih i sam, naravno loše, crtao."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu