Ruski monah se proslavio širom sveta sviranjem klavira: Prvi koncert najavljen za Beograd VIDEO

Ruski pijanista, inače monah, Avel, ostvario je svetski uspeh izvođenjem muzičkih remek-dela na internet platformama i sada je započeo svoju koncertnu turneju.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Foto: Prva Tv printscreen
Foto: Prva Tv printscreen

Za samo 24 sata rasprodate su ulaznice za njegov nastup u Kamernoj sali Muzičkog doma u Moskvi krajem februara. Ali Avel će zapravo svoj prvi koncert u životu na velikoj sceni održati u Beogradu. Kako uklapa svoj monaški život sa predstojećim koncertima i koliko je jedinstven ovaj spoj duhovnosti i muzike, govorio je monah Avel danas u emisiji 150 minuta.

Monah se najpre osvrnuo na svoju veliku popularnost koja se ogleda u milionskim pregledima i obožavaocima.

"Ljudima se sviđa moja muzika i to kako je izvodim, mislim da je to najbitnije. Nisam očekivao sve ovo, sve se desilo spontano. Počeo sam da snimam video zapise, koje sam objavljivao na društvenim mrežama gde su naišle na veliki odziv", priča monah i otkirva koliko je uzbuđen zbog svoje prve koncertne turneje.

"Odlično se osećam, oduševljen sam i srećan sam što sam prvi put u Beogradu", govori monah Avel i dodaje da se sve desilo spontano:

"Zvali su me iz Beograda, kao i iz Bugarske, tako da ću održati ta dva koncerta najpre. Svaki muzičar se za koncerte sprema po nekoliko meseci, svaki veliki koncert je uzbuđenje, ali to je ono što me inspiriše", rekao je Avel, koji će na svom koncertu "Duša zna" izvesti 22 dela klasične muzike, a detaljnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu