Grupa Kis postaje prvi virtuelni bend u SAD

Američka rok grupa Kis održala je poslednji koncert uživo u sklopu oproštajne turneje "Kraj puta" u njujorškom Medison skver gardenu, ali će nastaviti da postoji i postaće prvi virtuelni bend u SAD.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/b92fotopass22
Foto: Shutterstock/b92fotopass22

Kako navodi AP, članovi benda Pol Stenli, Džin Simons, Tomi Tajer i Erik Singer će napustiti binu i predstaviti svoje digitalne avatare, a prva pesma koju će izvesti virtuelno biće "God gave rock and roll to you".

Najnovija tehnologija biće korišćena za tizer novog poglavlja benda starog 50 godina, koji je sada zainteresovan za digitalnu "besmrtnost", dodaje AP. Avatare je stvorila kompanija za specijalne efekte "Indastrijal lajt end medžik" u partnerstvu sa "Pophaus entertejnment grup", čiji je saosnivač član švedskog benda "ABBA" Bjorn Ulveus. Dve kompanije su se nedavno udružile za šou "ABBA voyage" u Londonu, gde su fanovi mogli da prisustvuju celom koncertu švedskog benda u izvođenju digitalnih avatara članova grupe.

Direktor "Pophaus entertejnmenta" Per Sundin rekao je da nova tehnologija omogućava grupi Kis da produži svoje kulturno nasleđe "zauvek", čak i nakon njihovog poslednjeg nastupa uživo. On je rekao da bend neće biti na bini tokom virtuelnog performansa, "jer je to ključna stvar tehnologije budućnosti".

"Kis bi mogao da ima koncert u tri različita grada iste večeri na tri kontinenta. To vam omogućava ova tehnologija", rekao je Sundin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu