Bend “Ljubičice” osvojio nagradu “Milan Mladenović” u Makarskoj

Srpski rok bend “Ljubičice” peti je dobitnik muzičke nagrade “Milan Mladenović” istoimene Zadužbine, koja je večeras prvi put dodeljena na hrvatskom primorju, u Makarskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Marija Mladjen/ATAImages
Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Bend iz Pančeva “Ljubičice” pobedio je sa pesmom “Dok čekamo pad”, koja je naslovna numera sa njihovog istoimenog albuma. Jedan od lidera grupe “Ljubičice” Vuk Stevanović istakao je primajući nagraduda je za bend to ogromna čast.

"Najponosniji smo na ovu nagradu. Dosta smo se trudili oko novog albuma, drago nam je da je žiri prepoznao ovu pesmu sa tog izdanja. Veoma je važno sve šta radi Zadužbina Milana Mladenovića i zahvalni smo Milanu na svemu što nam je ostavio svojom muzikom”, naglasio je Vuk Stevanović.

Prethodna dobitnica ove nagrade Dina Jashari, makedonska solo umetnica, prema pravilu, uručila je “Ljubičicama” petu po redu nagradu “Milan Mladenović”, uz prisustvo predsednice ove Zadužbine – Maje Maričić. Osim glavne nagrade, Zadužbina je dodelila i nagradu “Mikrofon” za najinspirativniji vokal superfinalistkinji Leni Stamenković, za numeru “Mali milion”, što obezbedjuje produkcija “Mitros Music” i Rock Radio.

Muzičar Ivan Fece Firči, bubnjar EKV-a i veliki prijatelj Milana Mladenovića, dodelio je nagradu, doboš iz svoje kolekcije i proizvodnje “Firchie Drums” bubnjaru Antoniju Kumiću iz novijeg benda “The Splitters” osnovanog 2017. godine u Splitu. Pored novčane nagrade od 3.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 izrađena je i posebna statueta u saradnji sa “Futro Design Studiom”.

Zadužbina je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit festivalom u Novom Sadu, tako da će dobitnik Nagrade automatski da bude izabran među izvođače Exita 2024. godine. Podsetimo, na konkurs ove godine stiglo je 326 pesama. Prva Nagrada “Milan Mladenović” je dodeljena 2019. godine kada je pobedio elektro rok bend “Artan Lili” sa pesmom “D.E.P.R.A.” u Narodnom muzeju Srbije.

Rok pesnik i muzičar Milan Mladenović je rođen u Zagrebu, živeo je u Sarajevu i Beogradu, a leta je od rođenja, sve do ratnih '90-tih godina provodio u Makarskoj, rodnom mestu svoje majke Danice. Nagrada tradicionalno je dodeljena 21. septembra, na rođendanMilana Mladenovića (1958-1994), nekadašnjeg lidera grupe “EKV – Ekatarina Velika”, koji je pre toga bio član benda “Limunovo drvo”, kao i deo antologijskog sastava “Šarlo akrobata”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu