Iz "rep fabrike" Medaka, do koncerta na Sajmu: Bigru i Paja za B92: Hip-hop za pamćenje je spreman

Subota na beogradskom Sajmu biće velika pobeda klinaca iz geta koju grotlo ovog grada nije spržilo, već osvetlilo na velikoj koncertnoj bini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Andrej Kranjc
Foto: Andrej Kranjc

Rep muzika u Srbiji ima veliku tradiciju i u subotu 17. septembra će na Sajmu imati spektakl kakav joj dolikuje u vidu koncerta grupe Bigru i Paja Kratak.

Pomenuti duo će u gotovo petočasovnom programu izvoditi hitove sa tri milionski slušana albuma uz mnoštvo gostiju, legendi repa, predgrupa i čak fristajl betla.

- Prvi nastup nam je bio 2013. godine u KST-u, zvao nas je Prti Bee Gee povodom deset godina od izlaska njihovog prvog albuma. Od toga je dosta prošlo, skoro decenija, a ideju da i sami napravimo veliki koncert nam je dao moj brat Nikola, koji nam je velika podrška u ostvarenju ovog projekta, rekao je za "B92" Miloš Grubor, aka Bigru, te dodao:

- Potrudili smo se da program bude zanimljiv publici, a opet da zadovolji forme hip-hop koncerta. Gosti su nam velika imena domaće rep scene, dok su predrupe momci za koje smatramo da će ceo ovaj pravac naslediti.

Na ovakav potez je Miloša i Pavla inspirisao i Beogradski sindikat na čijem su koncertu u novosadskom "Spensu" čak bili i gosti.

- Pored niza stranih izvođača kojima je to svakodnevnica definitivno da nas je Beogradski sindikat inspirisao za ovakav potez, kazao je Janković, a onda govorio i o velikoj podršci starijih kolega koju imaju.

- Značilo je dosta sigurno. Može da se kaže da smo na lakši način došli do određenog broja ljudi, ali da nije kvalitetno džabe bi nam bilo sve to. Saradnje sa njima su imale uticaj na naše samopouzdanje i dale su nam motivaciju da budemo još vredniji.

Kada bi morao da potpuno suzi izbor, Grubi ima dve omiljene pesme, jednu svoju - jednu tuđu.

- Što se naših pesama tiče, "Struggle everydayo", a uopšteno nek bude "New Jack Hustla" od Ice T-ja.

Uz rep ide i nešto "jači jezik", ali Pavle i Miloš nisu dobijali negativne komentare zbog potencijalno lošeg uticaja na mlade, dok se dobar može izvući iz pesme "Rep za malu decu".

- Koliko se sećam nikada nismo dobili takvu kritiku. Rep za malu decu je poruka možda čak i više za roditelje. Viđenje nas samih u ulozi roditelja i kakvi bismo želeli da budemo kao matorci, za B92 je zaključio Paja Kratak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu