Vlatko Stefanovski uz svetske i regionalne zvezde na velikom koncertu u subotu na Ušću

Legendarni Vlatko Stefanovski trio nastupiće na velikom koncertu „Muzička vizija Balkana“, uz veličanstveno izvođenje dela Karla Orfa Karmina Burana, jednog od vodećih producenata i izvođača svetske elektronske scene Satorija i regionalne zvezde, među kojima su Marko Louis i Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band. Koncert će biti održan sutra, 3. septembra, na Ušću, a ulaz je slobodan! Dejan Petrović Big Band, nažalost, neće nastupiti zbog ranije dogovorenih obaveza na taj dan.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vlatko Stefanovski je jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu. U karijeri dugoj preko 40 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo projektima, istakao se kao vrsni instrumentalista koji vešto kombinuje ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues. Upravo će ove, naizgled nespojive zvukove, Vlatko Stefanovski trio spojiti i predstaviti na svom nastupu na „Muzičkoj viziji Balkana“.

Koncert će biti otvoren izvođenjem kantate Karmina Burana, a na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl "Stanislav Binički", dirigent će biti maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions“ programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“.

Od 19.00 će biti moguć ulazak na koncert, a izvođenje "Karmine Burane" počinje u 20.00. Nakon toga počinju nastupi svetskih i regionalnih zvezda, koje će promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce. Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21.20, Dejan Petrović Big Band u 22.00, Marko Louis od 23.10 i za kraj Satori, od ponoći.

Koncert "Muzička vizija Balkana" promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend.

Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu "Wine Vision by Open Balkan 2022", koji će okupiti najbolje proizvođače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju. Osim na štandovima preko 400 izlagača, vinski potencijali Balkana biće predstavljeni i na brojnim master-klasovima, radionicama i specijalnim degustacijama. Brojni vinski eksperti, trgovci, distributeri, nosioci titula Master of Wine, kritičari, blogeri i predstavnici globalno najznačajnjih medija biće gosti prvog sajma "Wine Vision".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu