"Vremena su se zaista promenila": Reper trajno skinuo Bitlse sa trona, fanovi podeljeni ANKETA

Reper Drejk je pretekao Bitlse sa najvećim brojem pet vodećih hitova u istoriji Bilbordove liste 100 najsvežijih hitova. Kanadski reper ima 30. hit među prvih pet na listi sa pesmom 'Staying Alive' u kojoj se pojavljuje i Lil Baby.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bitlsi su pali na drugo mesto sa 29 top-pet hitova; slede Madona sa 28, Maraja Keri sa 27, Dženet Džekson sa 26, Rijana sa 23 i Elvis Prisli sa 21 najboljim hitom.

Pratioci top-lista su takođe primetili da je Drejk postao prvi umetnik u istoriji Bilborda koji ima 100 pesama koje su se našle među prvih 20 na Bilbordovoj listi od 100 hitova

Drejkova prva pesma koja je na top-pet listi bila je njegov drugi singl, 'Best I Ever Had' iz 2009. godine, koji je dosegao do drugog mesta. Nakon toga je usledile 'Thank Me Later' 'Find Your Love' 2010. godine. U međuvremenu, iste godine, dobio je svoj prvi broj 1 kao gostujući umetnik na "What's My Name?' sa Rijanom. Njegov prvi broj 1 koji je dosegao kao samostalni umetnik došao je 2016. sa 'One Dance'.

Bitlsi su zaradili svojih 29 najboljih pet singlova u kratkom periodu od pet godina.

Društvene mreže bile su pune oprečnih mišljenja, sa tvitovima poput: "Pa pretpostavljam da to znači da je on bolji od Bitlsa? Kako da ne!", "Pogledajte ere njihovog rada. Poređenje je nedopustivo. Bitlsi su postavili temelje psihodeličnog roka ranih 60-ih. Mnogo toga je evoluiralo do danas", "Drejk je neverovatan reper, GOAT", "Vremena se menjaju… zamislite da je Majkl Džekson imao striming platforme.. ali nije, a da ne pričamo o tome da Drejk dolazi iz ere neposredno pre nego što su društvene mreže postale glavna alatka za promociju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu