Maneskin objavio novi singl, u subotu ga predstavljaju na finalu Evrosonga VIDEO

Globalna rok senzacija i pobednici prošlogodišnjeg Evrosonga bend Maneskin objavio je novi singl “Supermodel”. Pesmu je bend napisao u Los Anđelesu, a producent pesme je čuveni Maks Martin (The Weeknd, Coldplay, Ledi Gaga…) i njegov tim.

Izvor: Headliner
Podeli
Foto:EPA/ETTORE FERRARI
Foto:EPA/ETTORE FERRARI

Novi singl Måneskina objavljen je upravo u momentu kada grupa proslavlja milijardu slušanja, koliko je dostigao singl “Beggin”.

Moderna kalifornijska produkcija i zarazni moderan gruv pokazuje da je Måneskin na ozbiljnom putu da postane svetska rok senzacija. Pesma je inspirisana mnogim ličnostima koje su članovi grupe sreli tokom njihovog boravka u Los Anđelesu:

"Napisali smo Supermodel tokom četiri meseca koje smo proveli u Los Anđelesu. Bili smo iznenađeni ali i zaintrigirani kako ljudi tamo brinu o ideji selebritija i statusu, odnosno koliko su opsednuti izgledom i vezama koje imaju sa poznatima. Počeli smo razmišljamo na tu temu i zamislili misterioznu supermodel devojku. Ona je stvarno kul, zabavna i veoma društvena, ali u stvarnosti je problematična, krije tugu i zavisnost. Na neki način je voliš, zato što ona zna kako da se zabavlja, ali istovremeno, želiš da je izbegneš, zato što će te uvaliti u nevolju", izjavili su članovi grupe.

Naravno, Måneskin će premijerno ovu pesmu izvesti na finalnoj večeri takmičenja Evrosong 2022, 14. maja u Torinu. Oni će na taj način proslaviti svoju trijumfalnu prošlogodišnju pobedu koja je grupu vinula u muzičku stratosferu.

Måneskin će otpočeti svoju Loud kids turneju 31. oktobra po Americi, a prvi koncert je već rasprodati Sijetl, nakon koga odlaze u takođe rasprodati Njujork, San Francisko, Atlantu i Vašington, a kraj ovog dela turneje je rezervisan za Los Anđeles. Nakon toga grupa se vraća u Evropu, tokom 2023. godine na već rasprodatu turneju, koja uključuje O2 arenu u Londonu, Accor arenu u Parizu i Mercedes-Benc arenu u Berlinu.

Zahvaljujući kombinaciji klasičnog i modernog rokenrol zvuka, Måneskin vraćaju ovaj žanr na svetske top-liste, uspevši da za par godina osvoje svet i postanu jedna od najpopularnijih grupa njihove generacije, što je neverovatan uspeh za mladu ekipu muzičara koja je počela svirajući na ulicama Rima 2015. godine.

Damijano (glas), Viktorija (bas), Tomas (gitara) i Itan (bubnjevi) svojim novim singlom dokazuju da su jedan od najuzbudljivijih bendova današnjice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu