Muzički kritičari su njegov album proglasili za album 21. veka; Ólafur Arnalds sutra u Beogradu

Ovo je pretposlednji nastup na turneji od preko 140 koncerata, kojom Arnalds promoviše svoj poslednji studijski ALBUM ‘RE:MEMBER’, koji su muzički kritičari nazvali albumom 21. veka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ólafur Arnalds / promo
Foto: Ólafur Arnalds / promo

Tvorac nekih od najboljih muzičkih dela atmosferičnog popa i ambijentalne elektronike u Beograd stiže s najvećom produkcijom do sada i u pratnji punog benda sgudačkim kvartetom i perkusijama. U centralnom delu koncerta nalaze se dva samosvirajuća pametna klavira u čiji su razvoj Olafur i njegov tim uložili preko dve godine. Oni istovremeno i komponuju i predstavljaju glavni deo nastupa uživo.

"Tokom poslednjih petnaestak godina 33-godišnji pijanista, multiinstrumentalista i kompozitor Olafur Arnalds konstantno je otkrivao i sebe i muziku koja ga inspiriše i provocira. Muza ga je vodila na zaista potpuno drugačije strane: od uloge bubnjara u hardkor bendu i sviranja Šopena sa Alisom Sarom Ot, preko saradnje sa brojnim lokalnim (islandskim) umetnicima u okviru Mercury Classics projekta (Island Songs) i komponovanja muzike za kultnu TV seriju "Broadchurch", do saradnje sa Janusom Rasmusenom na njihovoj viziji elektronske/tehno/klupske muzike kroz Kiasmos.

Usput je pravio muziku i za balet i za film. Skladištio je sva ta iskustva, tehnički napredovao, širio krug umetnika koji ga inspirišu i spremao se za konačni izlazak iz čaure. Arnalds je na "Re:member", koji je zvanično njegov četvrti (solo) studijski album, sva ta sirova iskustva sviranja različitih žanrova pustio da se prepliću i kombinuju bez filtriranja, a u isto vreme ušao je u srž kreativnog procesa u kojem umetnik tokom stvaranja potpuno izlazi iz začaranog kruga tuđih i sopstvenih
očekivanja i navika", izjavio je Ivan Lončarević povodom predstojećeg nastupa Olafura Arnaldsa u Sava centru.

Mlađa publika je već pokazala veliko interesovanje za ovaj koncert, pa su povlašćene ulaznice za mlađe od 22 godine već rasprodate.

Međutim, u dogovoru s menadžmentom, organizator Charm Music je omogućio dodatni kontingent. Podsećamo da posetioci mlađi od 22 godine ulaznice iz II kategorije (redovna cena: 3700 dinara) mogu da kupe sa 25% popusta, odnosno po ceni od 2770 dinara. Ove ulaznice važiće samo uz ličnu kartu.

strana 1 od 15 idi na stranu