Robert Plant iznenadio priznanjem: "Ne mogu više da se povežem sa 'Stairway to Heaven'!"

Slavni roker Robert Plant iznenadio je sve izjavom o klasiku Led Zeppelina, kultnoj pesmi "Stairway to Heaven", rekavši da, iako se oduvek divio njenoj muzičkoj konstrukciji, sada "nikako ne može da se poveže sa njom" i sopstvenim doprinosom koji joj je dao.

Izvor: B92, Headliner
Podeli
Foto: GettyImages / Chris McGrath
Foto: GettyImages / Chris McGrath

Epsku numeru iz 1971. godine neki smatraju najvažnijom rok pesmom svih vremena. Ona je bila oslonac rok radio stanica 70-ih, iako nikada nije objavljena kao singl.

Za Planta je, međutim, to bilo "vrlo zbunjujuće", kako je priznao Ankl Džo Bensonu u radio emisiji Ultimate Classic Rock Nights.

"Naravno, to je bila dobra pesma. Konstrukcija pesme, stvarna muzička konstrukcija je veoma, veoma dobra. To je jedan od onih trenutaka koji zaista može da stoji bez glasa - i u stvari, ponovo će stajati bez glasa, siguran sam, jer je to fina, 'muzička' muzika", rekao je Plant.

On je napomenuo i da, u smislu lirike, danas "ne može da se poveže sa njom, jer je to bilo tako davno".

"Ne bih više smeo da pišem stihove uz ove apstraktne muzičke linije. Slušam i skidam kapu Džimiju Pejdžu, mislim da postoje delovi te pesme koji su neverovatni. Način na koji je Džimi 'uzimao' muziku, i način na koji bubnjevi gotovo dovode do klimaksa, a zatim nastavljaju. To je vrlo lepo delo, ali kad je o stihovima reč, sada čak smem i glasno da kažem, nisam siguran u to", rekao je pevač slavnih Zeppelina.

strana 1 od 15 idi na stranu