Glumci o filmu "Poslednji strelac": "Uzbudljivo iskustvo"

U srpske bioskope 14. marta stiže novi film, "Poslednji strelac", u režiji Darka Nikolića sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Glumci su na konferenciji za medije delili svoje duboke emocije i inspiraciju koju su pronalazili u svojim likovima, dok su svu prisutni bili oduševljeni ekskluzivnim insertom iz filma koji su imali priliku da vide, što je samo dodatna potvrda da ovaj film donosi nešto novo i uzbudljivo na domaću filmsku scenu.

Nenad Jezdić istakao je šta mu je bilo najinspirativnije kada je ova uloga u pitanju.

"Meni je bilo najinspirativnije da čovek svoju najizrazitiju emociju uspostavlja sa psom i sa spomenikom svoje tragično preminule žene. I to je ono gde sam ja našao najveći prostor i radost rada na ovom projektu", naveo je Jezdić.

"Moj lik u trileru "Poslednji strelac" je upravo na tako nekoj klackalici, što je vrlo izazovno i uzbudljivo za igranje, da publika razmišlja je li on pozitivan ili negativan. Bilo bi suviše dosadno da igram samo negativca ili isključivo pozitivca. Jako je lepo igrati čoveka koji negde razume moralnu vertikalu, ali je prinuđen ili ga put vodi da napravi neku grešku", rekao je za Tanjug glumac Mioš Timotijević.

Miodrag Krstović rekao je za Tv Prva da još uvek ne može mnogo da otkriva, ali da nas očekuje uzbudljiv film.

"Prihvatio sam ulogu jer je scenario bio jako dobar, uzbudljiv, dinamičan. Videćemo koliko tu ima duhovitosti, ali svakako je uzbudljiv", istakao je Krstović.

O filmu

Pročitajte i:

Jezdić o liku iz filma "Poslednji strelac": "Osuđen na život i emocionalnu razmenu sa psom"

Objavljena zvanična numera filma "Poslednji strelac" sa Nenadom Jezdićem u glavnoj ulozi VIDEO

Film "Poslednji strelac" prati priču inspektora Kuruzovića (Jezdić) koji nakon što mu je žena ubijena ubrzo napušta službu i povlači se u sebe, čita knjige i dane provodi sa svojim psom Čedom. Posle deset godina od nemilog događaja u Beograd se vraća Kuruzovićev najveći neprijatelj Atanasije (Miodrag Krstović), kralj balkanskog podzemlja i tu počinje akcija. Avanturu predvodi g. Baltazarević, koga je sjajno predstavio Miloš Timotijević.

Reditelj Darko Nikolić izneo je svoju strast i predanost projektu, ističući izazove koje je savladao kako bi stvorio ovaj uzbudljiv triler.

"Ja volim izazove. Dobio sam jedan zanimljiv tekst Baneta Jankovića i rekao sam "hajde da probam da se upustim u ovo". Imao sam odličnu saradnju sa glumcima. Ono što je bilo napeto bili su ti izazovni uslovi, da za relativno kratko vreme snimimo jedan igrani film, i na kraju krajeva sam prezadovoljan kako je sve to ispalo. Zapravo, jedva čekam da ga publika vidi", rekao je reditelj Darko Nikolić.

Za ovaj film rađena je i posebna pesma, "Poslednji strelac" koju je otpevao Boris Režak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu