Jedinstven zločin 21. veka: Novi Netfliksov dokumentarac oduševljava i zastrašuje VIDEO

"Mogu li da ti odam tajnu?" (Can I tell you a secret) naziv je zastrašujuće dokumentarne serije koja oduševljava gledaoce, a snimljena je na osnovu stvarnog zločina.

Izvor: B92, klix.ba
Podeli
Foto: Shutterstock/sitthiphong
Foto: Shutterstock/sitthiphong

Novi dokumentarac na Netfliksu fokusira se na zločine serijskog sajber progonitelja Metjua Hardija i njegove tri žrtve – Zoi Džejd Halam, Ebi Fernes i Lije Mari Hambli.

Tokom decenije, Hardi je uhodio, uznemiravao i širio laži o, kako se procenjuje, više od 60 žena putem društvenih mreža. Hardi nije samo slao poruke svojim žrtvama, već i njihovim prijateljima, porodici i voljenima.

Naizgled nasumično, podli stranac cilja tri žestoke mlade žene - Liz, Zoe i Lia - i počinje da im šalje jezive poruke koje oni u početku odbacuju. Počinju da brinu tek kada ton poruka postane preteći. Jedna od njih otkriva da je stalker slao oštre poruke ocu njene prijateljice, pretvarajući se da je ona. Polako, žene se nalaze zarobljene u sve opresivnijoj noćnoj mori iz koje ne mogu da se probude. Policija je uključena, ali iz različitih razloga — policija je ili loše opremljena ili nezainteresovana i ne može da pruži zadovoljavajuću pomoć.

Jedinstven zločin 21. veka, dvodelni dokumentarac fokusira se na pokušaje da se izgradi slučaj protiv sajber kriminalca - i toga zašto su njegovi postupci tako dugo ostali neprimećeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 33 idi na stranu