Originalni scenario "Ratova zvezda" prodat za 12.000 evra

Originalni scenario "Ratova zvezda" koji je glumac Harison Ford (Han Solo) ostavio u stanu u Londonu prodat je u subotu na aukciji u Velikoj Britaniji za 10.795 britanskih funti (12.622 evra).

Izvor: index.hr
Podeli
Foto:  EPA-EFE/NEIL HALL
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Scenario je korišćen kada je Ford bio u Londonu radi snimanja prvog dela epske sage, izvornog naziva "Avanture Luka Skajvokera", u studiju "Elstree " severno od Londona.

Četvrti nacrt scenarija, koji datira iz 15. marta 1976., ugrabio je austrijski kolekcionar na Excalibur Auctions u Hertfordšireu, severno od Londona.

Ford je u stanu, koji je u to vreme iznajmljivao u Londonu, ostavio scenario zajedno s rasporedom snimanja, koji je prodat za 4.826 britanskih funti i pismom agenta ili prijatelja, koje je prodato za 177 britanskih funti.

Stanodavci su pronašli predmete i čuvali ih decenijama. Nepotpun i neuvezan scenario sadrži revizije i uvodi Hana Sola na stranici 56.

Film iz 1977. katapultirao je Forda do međunarodne slave. Glumio je u nastavcima "Imperija uzvraća udarac" i "Povratak džedaja", pre nego što je ponovno preuzeo ulogu u "Buđenje sile".

Akcionar Excalibur Auctions Jonathan Torode rekao je da je ovom prodajom postavljen novi rekord za scenario "Ratova zvezda", "što pokazuje kako je lična povezanost s predmetima tako primamljiva obožavateljima Ratova zvezda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 33 idi na stranu