Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice ružičaste boje VIDEO

U bioskopu uskoro stiže film o najpoznatijoj lutki na svetu Barbi, a navodno je scenografija predstojećeg filma zahtevala toliko ružičaste boje da je izazvala međunarodnu nestašicu.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rediteljka Greta Gervig i scenograf Sara Grinvud govorile su o izgradnji Barbi zemlje od nule u novom intervjuu za Architectural Digest. Za film, tim je izgradio trospratnu kuću za Barbi na parceli studija Warner Bros. u Leavesdenu, nedaleko od Londona.

Za Gervig, unošenje kvaliteta igračke u set bilo je najvažnije — to je ono što ona naziva "autentičnom umetnošću“ — i tako je sve moralo da izgleda stvarno. Zato je nebo bilo ručno oslikano umesto CGI, i zašto su ružičaste bile najružičastije što su mogle biti, što je značilo da se moraju koristiti galoni i galoni boje.

"Želela sam da ružičaste boje budu jako svetle i da svega bude gotovo previše", rekla je Gervig, a Grinvud primećuje da je to rezultiralo međunarodnom nestašicom specifične ružičaste boje koja je korišćena za set. "Svetu je ponestalo ružičaste boje", kroz smeh je rekla Grinvud dodavši da su koristili Rosco fluorescentnu boju.

Zasad se malo zna o radnji filma u kojem glume Margot Robi kao kultna Mattelova lutka i Rajan Gosling kao njen dečko Ken.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 36 idi na stranu