Tarantino morao da izbaci scenu iz čuvenog filma – malo poznati detalji o 9 kultnih ostvarenja

Otkako je izbio na scenu snimivši film "Reservoir Dogs", Kventin Tarantino je jedan od najpopularnijih filmskih stvaralaca na svetu.

Milana PetkovićIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Napisao je i režirao neke od najpriznatijih filmova u poslednje tri decenije, ali je nažalost došao do gotovo samog kraja svoje filmske karijere najavom da planira da je zaokruži desetim filmom.

Trenutno se, u pauzi nakon poslednjeg hita "Once Upon A Time In Hollywood", bavi pisanjem literature o filmu, a od krune karijere se očekuje da detaljista kao što je on u potpunosti briljira.

Skriveni detalji u filmovima Kventina Tarantina

Snimanja svih filmskih hitova Tarantina, puna su interesantnih momenata o kojima fanovi malo znaju, pa smo za vas prikupili manje poznate činjenice o filmskom geniju kog obožavaju generacije.

Potrošio ceo muzički budžet filma "Reservoir Dogs" na jednu pesmu

Znamo koliko Kventin Tarantino obraća pažnju na muziku koju koristi u svojim filmovima jer je ona za njega praktično jedan od načina da na gledaoca ostavi efekat koji želi. Zato je insistirao da je pesma benda Stealers Wheel’s "Stuck in the Middle with You" najbolji izbor za kultnu scenu mučenja u filmu "Reservoir Dogs" i naravno – bio u pravu.

Sreaća da jeste jer je na dobijanje licence za pesmu potrošio doslovno sav novac koji je imao na raspolaganju za muziku koju će koristiti u filmu.

"Django Unchained" - Džejmi Foks je bio tek deveti izbor za ulogu

Iako je Džejmi Foks na kraju bio savršen izbor za glavnu ulogu u "Django Unchained", on nije bio Tarantinov prvi izbor. U početku je Tarantino ponudio ulogu Vilu Smitu. Međutim, Smit ju je odbio nakon što je pročitao scenario i osetio da Django zapravo nije glavna uloga, već dr Šulc.

Pre nego što je Foks dobio ulogu, producenti su razmatrali Denzela Vošingtona, ali su ga na kraju proglasili prestarim za nju.

Majklu K. Vilijamsu je ponuđena uloga, ali ju je odbio zbog toga što nije mogao da se prilagodi rasporedu snimanja. mKuba Guding Džunior je takođe lobirao za ulogu, ali je odbijen.

Idris Elba, Tajris Gibson, Terens Hauard i Kris Taker su razmatrani za ulogu pre nego što ju je konačno Foks dobio.

Odloženo snimanje filma "Kill Bill" jer je Uma Turman zatrudnela

Kventin Tarantino je Umi Turman izneo ideju za prvi deo filma "Kill Bill" na setu filma "Pulp Fiction", njoj se ona tada dopala i reditelj se odmah bacio na pisanje. Uradio je film baš za nju i nije želeo nijednu drugu glumicu u glavnoj ulozi.

Međutim, kada je scenario bio gotov i Tarantino bio spreman da snima, Turman je ostala trudna.
Tarantino je tada odložio snimanje sve dok se nije porodila.

Tarantino je scenu sa adrenalinskom injekcijom u filmu "Pulp Fiction" snimio unazad

Kventin Tarantino je prvobitno nameravao da igra Lensa, dilera droge u filmu "Pulp Fiction", ali je umesto toga odlučio da glumi Džimija nakon što je shvatio da treba da bude iza kamere tokom scene adrenalinske injekcije, jednog od najnapetijih trenutaka u filmu.

Trenutak kada Vinsent zabada adrenalinsku iglu u Miju zapravo je snimljen unazad jer je Džon Travolta povukao iglu od grudi Ume Turman, a zatim je taj potez preokrenut u montaži.

"Inglourious Basterds" je film u filmu

Treći čin filma "Inglourious Basterds" vrti se oko premijere nacističkog propagandnog filma pod nazivom "Nation's Pride".

Tokom čitave projekcije, publika dobija nekoliko scena iz "Nation's Pridea", a zapravo se radi o filmu unutar filma, koji je režirao Eli Rot, koji u filmu igra medveda Jevreja.

Začudo, Adam Sandler je bio Tarantinov najbolji izbor za tu ulogu, ali ju je Sendler odbio.

Proveo pet godina u pisanju romana "Once Upon A Time In Hollywood"

Kventin Tarantino nije pisao "Once Upon A Time In Hollywood" u formi filmskog scenarija, već je isprva želeo da to bude knjiga, pa je priču tako i izgradio.

Međutim, shvatio je da će savršeno da se prilagodi i filmskoj priči, pa je na kraju uradio filmsku adaptaciju, a knjigu izdao nakon što je film već predstavljen publici.

Zanimalo ga je ko gleda "Jackie Brown"

Tarantino je želeo da proceni reakciju publike na ključne momente u filmu "Jackie Brown", pa je prvih nekoliko nedelja nakon izlaska filma proveo gledajući ga u bioskopima.

"Gledao sam taj film... otprilike 13 puta u teatru Medžik Džonson", rekao je Tarantino.

"Cele četiri nedelje sam bio tamo, praktično sam živeo tu", dodao je.

"The Hateful Eight" je trebalo da bude nastavak filma "Django Unchained"

Tarantino je prvobitno zamislio "The Hateful Eight" kao nastavak filma "Django Unchained".

Ideja je nastala kao zamisao za roman, ali kada se Tarantino mučio da unapredi priču, shvatio je da mora da promeni format.

Smatralo se da će se lik Djanga (Džejmi Foks) pojaviti u ovom filmu, ali je Tarantino na kraju odustao od toga.

Ipak, u filmu se mogu naći suptilne vizuelne reference na Djanga. Major Markiz Voren sedi na Djangovom sedlu na početku filma, a Djangov zeleni sako se može uočiti na podu tokom jedne od scena.

"Death Proof" ga je naterao da razmisli i obriše neprikladnu scenu

Scena koja je snimljena, ali je na kraju izbačena iz finalnog reza zbog svoje eksplicitne i suviše brutalne prirode, prikazuje kaskadera Majka kako masturbira u svom automobilu otpornom na smrt nakon što se fatalno sudario sa svojim ženskim žrtvama.

Implikacija je da Majk dobija seksualno zadovoljstvo ubijanjem žena u svom autu, a za izbrisanu scenu je čak i Tarantino mislio da je previše gadna.

Da li će naredni Tarantinov film zaista biti i njegovo poslednje ostvarenje?

Posle devet fantastičnih filmova, čeka nas još samo deseti da zaokruži celinu. Prilično je izvesno da se Kventin Tarantino neće predomisliti, a to je i sam naglasio, pa čak i otkrio kakav film želi kao poslednji u svom opusu.

"Razmišljao sam, ako bi neki moj film bio poslednii, to bi onda svakao bio film 'Zvezdane staze'. Ne bih se oslanjao na original, ako bih ikad snimio ovaj film, ali još ne znam ni da li ću da ga snimim", rekao je Tarantino, koji je nedavno otkrio koji mu je film najbolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu