Statue likova iz popularne serije uznemirile građane: "Veličamo narko-dilere"

Odluka da se u Kongresnom centru u Albukerkijiu u Novom Meksiku podignu dve statue likova iz serije Breaking Bad, Voltera Vajta i Džesija Pinkmana, izazvala je uznemirenost među nekim republikancima u toj saveznoj državi.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Statue su otkrivene 30. jula na ceremoniji kojoj su prisustvovali Brajan Krenston, Eron Pol, kreator serije Breaking Bad Vins Giligan i gradonačelnik Albukerkija Tim Keler. Giligan je na otkrivanju rekao da odavanje počasti "dvojici izmišljenih, zloglasnih dilera metamfetamina" neće slaviti svi u Novom Meksiku.

"Ozbiljno govoreći, nema sumnje da će neki ljudi reći: 'Vau, baš ono što je potrebno gradu.' I to shvatam. Vidim dva najbolja glumca koje je Amerika ikada stvorila. Vidim ih, u karakteru, kao dve tragične figure veće od života, kao priče upozorenja", rekao je Giligan.

Ispostavilo se da je Giligan bio u pravu. Konzervativni radijski voditelj iz Albukerkija Edi Aragon i republikanski državni predstavnik Rod Montoja dve su javne osobe koje osuđuju kipove teške 250 kilograma.

"Drago mi je da je Novi Meksiko dobio posao, ali stvarno? Idemo putem doslovnog veličanja proizvođača meta?" rekao je Montoja.

"To nije vrsta priznanja koju želimo za grad Albukerki ili za našu državu", rekao je Aragon, napominjući da bi "ono što ste videli u seriji Breaking Bad trebalo da bude dokumentarac".

"Mislim da je to stvarnost u Novom Meksiku. Pokušavamo reći da je izmišljeno, ali to je stvarnost… Šalili smo se da bi Breaking Bad trebalo da bude na PBS-u. To je, nažalost, realnost", dodao je.

Gradonačelnik Albukerkija Tim Keler rekao je da je prikladno podići statue iz serije Breaking Bad s obzirom na pozitivan ekonomski učinak koji je serija imala na grad tokom godina. "Iako su priče možda izmišljene, poslovi su stvarni svaki dan. Grad je takođe lik… Vidimo se na toliko mnogo načina, dobrih i loših", kazao je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu