Gotovo na ivici smrti: Glumci su se izgladnjivali za uloge, ovo su najekstremniji primeri FOTO

Glumci su poznati po tome što su ponekad ekstremni kako bi se pripremili za ulogu, a brojni su se upuštali u opasne dijete da bi izgubili kilograme.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/FPA
Foto: Profimedia/FPA

Glumci poput Hita Ledžera, Hilari Svenk, Roberta De Nira i Kristijana Bejla bili su priznati po svojim ekstremnim metodama pripreme za uloge, a ponekad ova ekstremna posvećenost postaje i fizička.

Određeni glumci prošli su kroz ekstremne transformacije mršavljenja kako bi se pripremili za ulogu. I često su te transformacije nezdrave i granično opasne.

Mila Kunis ponovo propušila za ulogu

Kunis je glumila balerinu u filmu "Black Swan" iz 2010. godine, a kako bi se uklopila u ličnost balerine odlučila je da smrša za tu ulogu. Međutim, Kunis je jednom prilikom rekla da je izgubila nezdravu količinu kilograma i da nikome ne bi preporučila da uradi ono što je ona uradila za film.

"I reći ću vam ovo, ja ovo uopšte ne promovišem, ali nekada sam bila pušač, pa sam pušila puno cigareta i unosila ogromnu količinu kalorija", kaže Kunis.

An Hatavej jela samo ovsenu kašu

Hatavej je izgubila ukupno 11 kilograma za ulogu Fantine u filmu "Les Mis". Iako je bila slavljena i priznata zbog svog sjajnog nastupa u filmu, zvezda se podvrgla opasno nezdravoj ishrani za ovaj gubitak težine.

Prema Vogu, Hatavej je jela samo dve porcije ovsene kaše dnevno kako bi smršala.

"Morala sam biti opsesivna oko toga - ideja je bila da izgledam blizu smrti", kaže ona za Vog.

Kristijan Bejl jeo samo jabuke i tunu

Bejl je možda jedan od najekstremnijih glumaca kada je u pitanju transformacija svog tijela za ulogu. I smršao je i udebljao se za filmove, ali transformacija tela koja je najviše privukla publiku je njegov gubitak težine od 55 kilograma za "The Machinist", film o čoveku koji se bori s nesanicom.

Da bi smršao, Bejl je svaki dan pio crnu kafu i jeo jednu konzervu tunjevine sa jednom jabukom. Iako je ovo ekstremno mršavljenje delovalo, nije iznenađenje da nešto poput ovoga može izazvati pustoš po zdravlje osobe. Zapravo, Bejl sada priznaje da njegove dosadašnje metode transformacije za ulogu moraju prestati.

Metju Mekonahi jeo je puding od tapioke za "Dallas Buyers Club"

Mekonahi je izgubio 24 kilograma za film "Dallas Buyers Club" iz 2013. godine, gde je glumio čoveka sa HIV/AIDS-om 80-ih. Kako bi sa 85 kilograma spao na 61 za samo pet meseci, Mekonahi je usvojio čudnu dijetu od ribe, povrća, belanaca i pudinga od tapioke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu