Srpski dokumentarac postao hit već u prvoj nedelji emitovanja na Netfliksu

Dokumentarac Miloša Škundrića "Dugo putovanje u rat" u prvoj nedelji prikazivanja uvršten je među 10 najgledanijih filmova na Netfliksu u 14 evropskih zemalja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/Netfliks
Foto: Printskrin/Netfliks

Iz produkcijske kuće Paradox Film ističu da je posebno dobru gledanost imao u nordijskim zemljama. U Holandiji je na devetom mestu, u Švedskoj na šestom, a u Hrvatskoj na osmom mestu na listi 10 najgledanijih filmova.

"Ovo je važna vest za srpsku kinematografiju i srpsku istoriografiju", stoji u saopštenju produkcijske kuće. Film prikazuje razgovore sa istoričarima koji otkrivaju kako je došlo do Prvog svetskog rata.

Na Netfliks je stigao 28. juna, tačno na godišnjicu Sarajevskog atentata, kada je Gavrilo Princip iz pištolja smrtno ranio Franju Ferdinanda i ubio njegovu suprugu Sofiju.

Dokumentarac se prikazuje u 30 evropskih zemalja, gde Netfliks ima publiku od oko 70 miliona pretplatnika. Biće dostupan za gledanje sledećih pet godina.

Napravljen je uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Filmskog centra Srbije 2018. godine. Film je kroz godine nagrađivan i na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu