Premijera poslednjeg filma Marka Živića

Film "Ne igraj na Engleze", u režiji Slobodana Pešića, koji je za ovo ostvarenje 2021. dobio Godišnju nagradu Udruženja filmskih umetnika Srbije, sutra, 10. maja u 20 časova, premijerno će biti prikazan u MTS dvorani (nekadašnja Kombank dvorana).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Na ovoj gala ceremoniji crvenim tepihom prošetaće glumci koji igraju u Pešićevom filmu – Ivan Tomić, Daniel Sič, Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović.

"Ne igraj na Engleze" snimljen je na osnovu istoimene kultne predstave koja je nedavno posvećena preminulom glumcu Marku Živiću, koji je godinama igrao u njoj, a priča prati trojicu dugogodišnjih prijatelja koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige.

"Ne igraj na Engleze“ prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna (Marko Živić, Daniel Sič i Ivan Tomić) koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u parodiju i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav "prljav veš" njihovog odnosa.

Među gostima najavljeni su Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Milutin Mima Karadžić, Jug Radivojević, Miloš Timotijević, Petar Janjatović, Monika Romić, Stefan Radonjić, Ivana Zarić, i drugi brojni predstavnici našeg kulturnog i javnog života.

Reditelj Slobodan Pešić napisao je i scenario na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića. a u autorskoj ekipi filma su i direktor fotografije Predrag Bambić, montažer Milan Jakonić, kostimografkinja Dragica Laušević, dizajner zvuka Velibor Hajduković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 26 idi na stranu