Posle rasprodate premijere na Festivalu autorskog filma: „The French dispatch" stiže u bioskope

Estetika koju očekujete, glumačka postava koji niste mogli da zamislite, reditelj koji nas je navikao da film bude i više nego odličan - Ves Anderson i njegov najnoviji film „The French dispatch"

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Svojevrsna oda novinarstvu, redakcija u kojoj je zabranjeno plakanje, francuski umetnici i oni koji žele tako da se nazivaju. Benisio del Toro kao zatvorenik i umetnik Mozes Rozentaler, šarmantni Edrijen Brodi koga publika pamti po potresnoj drami „Pijanista“, glumica Tilda Svinton čije je drugo ime transformacija, mlada nada holivudskog glumačkog neba - Timoti Šalame, muza Vesa Andersona – Sirše Ronan, standardna postava velikog broja Andersonovih filmova Oven Vilson, Džefri Rajt i Bil Marej.

Definitivno godina koju će francuska glumica Lea Sejdu pamtiti kao veoma uspešnu, jer joj je ovo posle filma „Nije vreme za umiranje“, kao i „France“ veliki film kojim može završiti godinu.

Epizodne uloge u filmu pripale su Frensis Mekdormand, Edvardu Nortonu, Kristofu Volcu, Viljemu Defou i Elizabet Mos.

Inspirisan ranim početkom Nju Jorker magazina, ali i željom da snimi film u Francuskoj, reditelj smešta radnju u izmaštan gradić u kojem se nalazi „Francuska depeša“, ispostava izmišljenog američkog dnevnog lista Liberty, Kansas Evening Sun.

Andersonovo ostvarenje „Hotel Grand Budapest“ odnelo je čak četiri nagrade Oskar i pet BAFTA nagrada, dok je „Ostrvo pasa“ dobilo Srebrnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu. Pored ova dva nagrađivana naslova, Anderson je svoj upečatljiv stil pokazao u filmovima „Fantastični gospodin Lisac“, „Voz za Dardžiling“, „Kraljevstvo izlazećeg Meseca“, „Porodica čudaka“ i mnogim drugim.
Svetska premijera ovog ostvarenja održana je na filmskom festivalu u Kanu ove godine uz sedmominutne ovacije i fantastične kritike.

Film „Тhe French Dispatch“ će od četvrtka, 2. decembra, biti u bioskopima širom Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu