Dobio je bolje uloge tek nakon što je zapretio da će ubiti sve pse

Američki glumac Vilijam Mejsi je studirao veterinu pre nego što je počeo da glumi, ali uloge koje je dobijao bile su uglavnom sporedne i blage, dok nije odlučio da se postavi drugačije prema rediteljima.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Vilijam H. Mejsii proslavio se u svojoj petoj deceniji života, a njegova karijera je podeljena na pre i nakon Farga braće Koen, filma za koji je nominovan za Oskara za sporednu ulogu, iako nije postojao dobar razlog da ne bude nominovan i za glavnu, osim činjenice da je lakše propustiti tada još uvek malo poznatog Mejsija umesto neke veće zverke.

Lik iz Farga je Mejsiju osnovna uloga, a zanimljiva je i priča o tome kako je dobio ulogu. Naime, nakon nekoliko audicija bio je uveren da je pravi čovek za nju, ali Koen ga nije više zvao i shvatio je da ga nemaju u planu za film. Ušao je u avion, otišao u Njujork, gde je filmska produkcija već počela, uleteo u njihovu kancelariju i rekao: "Veoma sam zabrinut da ćete zeznuti film dajući ovu ulogu nekom drugom. To je moja uloga i ubiću vaše pse ako mi ih ne date".

U toj rečenici je otprilike maksimalno izašao iz svog lika iz filma, ali je uspelo. Reditelji, braća Koen, su ljudi koji vole crni humor pa su verovatno cenili ovu originalnost. A postoji lepa šansa da uopšte nije ni bio humor.

Pre Farga je sarađivao sa Dejvidom Mametom i na pozornici i na filmu, a posle Farga je svako hteo da sarađuje sa njim. Bio je uvučen i više nego što bi trebalo u te metiljave uloge, ali su tokom godina reditelji ustanovili da on ipak može više od toga, tačnije, da može gotovo sve.

U seriji "Shameless" kao Frank Galager je dobio najveću priliku da pokaže znanje i umeće, a od Mejsijevih filmova je nemoguće ne spomenuti uloge u kojima je briljirao: "Boogie Nights", "Magnolia" (oba kod Paula Tomasa Andersona), glavna uloga u "Cooleru", simpatični "Mystery Men", "Civil Action", "Pleasentville", "Spartanac", " Seabiscuit", "Lincoln Lawyer", "Room" i tako redom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu