Da li "Dara" povećava napetost između Srba i Hrvata?

Film "Dara iz Jasenovca" glavna je tema razgovora ovih dana. Većina je oduševljena filmom. Ipak, postoje i mišljenja da u ovom trenutku takva tematika samo pospešuje mržnju u već napetim odnosima između Srbije i Hrvatske.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pretežak, emotivan, dosadan, film bez velikih glumačkih imena – neke su od kritika koje su ljudi na internetu dali "Dari iz Jasenovca". Društvene mreže Fejsbuk i Tviter preplavljene su komentarima vezanim za film, a mišljenja su, deluje, nikad podeljenija.

Scenaristkinja filma Nataša Drakulić kaže da su scene nasilja i mučenja pažljivo birane zbog velikog broja dece na snimanju, ali i otkrila da se radi na seriji "Dara iz Jasenovca".

"Ovaj film je sve samo ne propaganda, ne govori protiv Hrvata, već protiv ustaša, postoji velika razlika", rekla je Nataša Drakulić, te dodaje:

"Mi imamo i scene spašavanja, mnogi Hrvati su pomogli. Mnogo bi nas manje bilo da nije bilo udomljavanja, Dijane Budisavljević, a da ne govorim o raznim pojedinačnim pričama."

Film koji je podelio region: "Dara iz Jasenovca pretenduje da bude Šindlerova lista"

Za građane Srbije ne postoji dilema. Film je, za one koji su ga gledali remek-delo.

Lavina komentara se definitivno neće smiriti još neko vreme.

Kvalitet filma potvrdila je i vest da je "Dara iz Jasenovca" proteklog vikenda dospela među 20 najgledanijih u američkim bioskopima.

"Držim brata na krilu, plačem i pričam mu koliko ga volim": Čekić o najemotivnijoj sceni iz "Dare"

Pogledajte u prilogu šta su naši sugrađani rekli o ovom filmu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu