Vučić: "Konačno da neko napravi film o mestu našeg najvećeg stradanja"

Film koji je digao veliku prašinu u evropskoj, pa i svetskoj javnosti, "Dara iz Jasenovca" prikazan je sinoć na nacionalnoj televiziji, a nakon emitovanja retko ko je ostao ravnodušan.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia/Courtesy Everett Collection
Foto: Profimedia/Courtesy Everett Collection

Pročitajte još:

Reakcije na "Daru iz Jasenovca": "Jezivo. Tužno. Tragično"; "Zašto Srbe? Zato što su Srbi"

Gojkovićeva o "Dari iz Jasenovca": "To su bile naručene kritike. Uspeli su"

"Ceo svet se urotio protiv 'Dare iz Jasenovca'"

Ovog jutra svoj komentar na film imao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično:

"Dopao mi se film "Dara iz Jasenovca", težak je, ali je važno da konačno neko napravi film o mestu našeg najvećeg stradanja".

"Gledao sam film, nisam neko ko sa umetničke strane može to da posmatra, ali film mi se dopao, jako je težak ali veoma važan za naš narod. Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada. Ne postoji nijedno veće stratište srpskog naroda od logora Jasenovac", naglasio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je gledao film i kakakv je njegov utisak da li je to potresna priča o stradanju Srba ili propaganda i da li je država Srbija bacila novac na taj film kako pojedini to komentarišu.

Džava je pomogla taj film, rekao je, na moju inicijativu.

"Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu - što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu", naveo je Vučić.

Ako smo napravili neku grešku, odgovraćemo pred gradjanima Srbije, nemam tu dilemu, poručio je Vučić.

Dodaje da je ponosan na taj film da i da ne beži od odgovornosti, kao što je ponosan i na to Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, Bulevar Junaka sa Košara i na još mnogo drugih stvari.

Mnogi su na društvenim mrežama komentarisali ovo filmsko ostvarenje koje govori o zločinima koji su vršeni nad srpskom decom u logoru Jasenovac za vreme Drugog svetskog rata.

"Ovo je toliko jezivo. Tužno. Tragično", "Zašto Srbe? Zato što su Srbi", "Istina je bila još užasnija"... samo su neki od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu